ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ουκρανία κλέβει το φ.α. που προορίζεται για την Μολδαβία – Απειλεί με μειώσεις της ροής η Gazprom

Οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν έως τα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Η Ουκρανία κλέβει το φ.α. που προορίζεται για την Μολδαβία – Απειλεί με μειώσεις της ροής η Gazprom

Η Gazpron προειδοποιεί με μείωση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που στέλνει στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, οι ποσότητες που προορίζονται για τη Μολδαβία παρακρατούνται από την Ουκρανία και από την επόμενη εβδομάδα θα εφαρμόσει ισόποσες περικοπές.

«Η Gazprom παρατήρησε ότι το ρωσικό αέριο που προορίζεται για παράδοση σε μολδαβούς καταναλωτές σύμφωνα με τη σύμβαση με τη Moldovagaz εγκαθίσταται στην Ουκρανία.

Ο όγκος του φυσικού αερίου που προμηθεύει η Gazprom στον σταθμό μέτρησης αερίου Sudzha για διαμετακόμιση στη Μολδαβία μέσω του εδάφους της Ουκρανίας υπερβαίνει τον φυσικό όγκο που μεταφέρεται στα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Η Moldovagaz πλήρωσε για ένα μέρος των παραδόσεων του Νοεμβρίου στη Gazprom σύμφωνα με τη σύμβαση στις 21 Νοεμβρίου. Ο πραγματικός όγκος του παρεχόμενου ρωσικού φυσικού αερίου λαμβάνοντας υπόψη την παραβιασμένη πληρωμή για τις τρέχουσες παραδόσεις τον Νοέμβριο είναι 24,945 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Ο συνολικός όγκος που απομένει στο έδαφος της Ουκρανίας είναι 52,52 εκατ. κυβικά μέτρα», αναφέρει η Gazprom.

«Εάν η ανισορροπία διαμετακόμισης μέσω Ουκρανίας παραμείνει για τους Μολδαβούς καταναλωτές, η Gazprom θα αρχίσει να μειώνει τις προμήθειες φυσικού αερίου στον σταθμό μέτρησης αερίου Sudzha στις 28 Νοεμβρίου, ξεκινώντας στις 10:00 π.μ. στον όγκο της καθημερινής έλλειψης», προσθέτει η εταιρεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τιμές του φυσικού αερίου αντέδρασαν ήπια ανοδικά φτάνοντας έως τα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.