ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σουηδία: Προειδοποίησε για διαρροή στον Nord Stream 1

Εχθές εντοπίστηκε διαρροή φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο αγωγό Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα

Σουηδία: Προειδοποίησε για διαρροή στον Nord Stream 1

Προειδοποίηση για δύο διαρροές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 εξέδωσαν οι ναυτιλιακές αρχές της Σουηδίας.

«Υπάρχουν δύο διαρροές στον Nord Stream 1, μία στη σουηδική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και μία στη δανέζικη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Είναι κοντά η μία στην άλλη», δήλωσε εκπρόσωπος των ναυτιλιακών αρχών, που διευκρίνισε ότι οι διαρροές εντοπίζονται βορειοανατολικά του δανέζικου νησιού Μπόρνχολμ.

Άγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα αίτια των διαρροών.

Χθες, οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε διαρροή φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο αγωγό Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Η διαρροή εντοπίστηκε περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της νήσου Μπόρνχολμ, λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα της Δανίας και χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα». Οι αρχές απέκλεισαν μια ζώνη σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων από το σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι o Nord Stream 2 δεν έλαβε άδεια λειτουργίας στο πλαίσιο των κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο αγωγός «είχε προετοιμαστεί τεχνικά» και «είχε γεμίσει με φυσικό αέριο», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της Nord Stream 2 AG Ούλριχ Λίσεκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.