
Μείωση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να καταγράψει ο πυρηνικός σταθμός του Κρσκο στη Σλοβενία, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της πτώσης της στάθμης του νερού στον ποταμό Σάβο.
Η διοίκηση του σταθμού ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του θα περιοριστεί στο 80% της δυναμικότητάς του, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης, εφόσον οι συνθήκες επιδεινωθούν.
Το πρόβλημα συνδέεται με το έντονο κύμα ζέστης και ξηρασίας που πλήττει την Ευρώπη, επηρεάζοντας την υδροδότηση, τις μεταφορές και την παραγωγή ενέργειας.
Παρόμοιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες.
Στη Ρουμανία πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στον Δούναβη ώστε να διασφαλιστεί η ψύξη πυρηνικού αντιδραστήρα, ενώ η Ουγγαρία εξετάζει μέτρα για τη διατήρηση της λειτουργίας του δικού της πυρηνικού σταθμού.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.