«Έρχεται» το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά και τους ηλιακούς: Έως και 100% η κρατική επιδότηση για τις δαπάνες

Θα συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους & στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό & επαγγελματικό τομέα

«Έρχεται» το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά και τους ηλιακούς: Έως και 100% η κρατική επιδότηση για τις δαπάνες

Tέλη Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν οι δύο πλατφόρμες υποδοχής αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες και ηλιακών θερμοσιφώνων με βάση τον νεότερο σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα δύο προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί από καιρό από τον πρωθυπουργό αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό αλλά και τον επαγγελματικό τομέα.

Μέσω του προγράμματος, θα αναπτυχθούν τουλάχιστον 100.000 συστήματα σε κατοικίες και από 75.000 σε μικρές επιχειρήσεις και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Μέσα στον Μάρτιο (το αργότερο μέχρι την τρίτη εβδομάδα) θα ανοίξει η πλατφόρμα τόσο για την εγκατάσταση θερμοσιφώνων, αλλά και το νέο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία», που θα στηρίζει μέχρι 10 κιλοβάτ.

Ως προς το δεύτερο, το ποσοστό επιδότησης για την μπαταρία θα φτάσει ακόμη και το 100%.

Το σύστημα φωτοβολταϊκών με μπαταρία βοηθά τους ιδιοκτήτες να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία και τη νύχτα. Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, δικαιούχοι θα είναι ιδιώτες, επαγγελματίες και αγρότες.

Την ίδια στιγμή, στην τελική ευθεία βρίσκεται η οριστικοποίηση του Οδηγού, ώστε να γίνει η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος. Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες, η προδημοσίευση του Οδηγού αναμένεται στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος είναι να εγκατασταθούν περί τα 250.000 φωτοβολταϊκά από τις τρεις κατηγορίες δικαιούχων (νοικοκυριά, αγρότες, ΜμΕ), με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προώθηση των συστημάτων που θα συνοδεύονται με μπαταρίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.