ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε πώς διορθώνονται τα λάθος προσυμπληρωμένα στοιχεία

Η προσυμπλήρωση έγινε με βάση τα αρχεία της ΑΑΔΕ

Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε πώς διορθώνονται τα λάθος προσυμπληρωμένα στοιχεία

Η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει ήδη ξεκινήσει και ορισμένοι φορολογούμενοι διαπιστώνουν ότι συγκεκριμένοι κωδικοί είναι κενοί ή τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτούς είναι λανθασμένα.

Στην περίπτωση αυτή, επειδή οι ίδιοι δεν μπορούν να παρέμβουν στο κωδικό, ούτε και η φορολογική δήλωση μπορεί να αποσταλεί χωρίς τη συμπλήρωσή του θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχει ήδη δώσει Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ.

Η προ-συμπλήρωση έγινε με βάση τα αρχεία της ΑΑΔΕ που προέκυψαν από την επεξεργασία των ηλεκτρονικά υποβληθεισών βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από εργοδότες και φορείς.

Έτσι, εάν ο φορολογούμενος έχει έντυπη βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών και τα στοιχεία της δεν έχουν προσυμπληρωθεί στη δήλωση, θα πρέπει να κάνει τις ενέργειες τις οποίες συνιστά η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατά τον ακόλουθο τρόπο:

  • Να συμπληρώσει όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να δηλώσει (όπως αυτοκίνητα δαπάνες κ.τ.λ.).
  • Να κάνει προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης Ε1.
  • Να επικοινωνήσει με τον εργοδότη ή τον φορέα που εξέδωσε τη βεβαίωση, προκειμένου να ενημερωθεί αν υπέβαλε το αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών ή πότε θα τα στείλει.

Εάν ο εργοδότης δεν υποβάλει τη βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών, τότε θα πρέπει να συμπληρώσει τους κωδικούς της δήλωσης που αφορούν εισοδήματα και παρακράτηση φόρου για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση.

Στην περίπτωση αυτή μπορεί να κληθεί ο φορολογούμενος να αποστείλετε στην ΑΑΔΕ τις σχετικές βεβαιώσεις.

Εφόσον ο εργοδότης υποβάλει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση και ενημερωθούν τα αρχεία θα εμφανιστούν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία αυτής και ο φορολογούμενος θα μπορεί να συνεχίσει την υποβολή της δήλωσης Ε1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.