ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καμπανάκι από τον Ουκρανό ΥΠΟΙΚ: «Δε βγαίνει ο λογαριασμός – Η Δύση να μας δώσει και άλλα χρήματα»

Εκλιπαρεί για εξωτερική βοήθεια το Κίεβο

Καμπανάκι από τον Ουκρανό ΥΠΟΙΚ: «Δε βγαίνει ο λογαριασμός – Η Δύση να μας δώσει και άλλα χρήματα»

Άμεση εξωτερική οικονομική παρέμβαση χρειάζεται το Κίεβο για να μην οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση ο προϋπολογισμός του 2024, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Serhiy Machenko. Καλεί τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να παρέμβουν με ακόμα μεγαλύτερα πακέτα ενίσχυσης.

Αν και ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος λόγω της στήριξης που παρείχε η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΔΝΤ και άλλοι «δωρητές», ο Machenko εκτιμά ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου.

«Για τον επόμενο χρόνο, περιμένουμε επίσης κι από άλλα κράτη να παρέμβουν και να καλύψουν τα έξοδά μας ώστε να καλύψουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας που φιλοξενείται στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει ήδη συνάψει συμφωνία 15,6 δισ. δολαρίων με το Κίεβο με στόχο τη διασφάλιση της μακροοικονομικής σταθερότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα πακέτο βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία έως το 2027, το οποίο στοχεύει στο να καλύψει το 45% των δημοσιονομικών και επειγουσών αναγκών ανασυγκρότησης της Ουκρανίας, που υπολογίζονται σε 110 δισεκατομμύρια δολάρια. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.