ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με το «σταγονόμετρο» τα ψώνια των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ – Συνεχίζονται οι αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα

Ένας στους δύο πολίτες περιόρισε τις αγορές βασικών καταναλωτικών αγαθών, όπως είναι τα τρόφιμα

Με το «σταγονόμετρο» τα ψώνια των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ – Συνεχίζονται οι αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα

Με το «σταγονόμετρο» πραγματοποιούν πλέον τις αγορές τους οι καταναλωτές, καθώς γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο και απορρυπαντικά, συνεχίζουν το ράλι ανόδου και τον Φεβρουάριο, με τις νέες τιμές χονδρικής να φτάνουν στα σούπερ μάρκετ και αυτές με τη σειρά τους να ετοιμάζονται να βάλουν «φωτιά» στα ράφια.

Η ακρίβεια και οι σφοδρές ανατιμήσεις στην πραγματική οικονομία, έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα εισοδήματα και στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ένας στους δύο πολίτες περιόρισε τις αγορές βασικών καταναλωτικών αγαθών, όπως είναι τα τρόφιμα.

Η ανασφάλεια και ο φόβος είναι το βασικό συναίσθημα που δηλώνουν ότι νιώθουν οι καταναλωτές σε σχέση με την οικονομική κατάσταση που βιώνουν σήμερα.

Περίπου 1 στους 5 καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος και 1 στους 4 καταναλωτές θέρμανσης δηλώνουν ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τους αντίστοιχους λογαριασμούς.

Αυξήσεις 25,6% καταγράφονται στα γαλακτοκομικά, 21,7% στα έλαια, 18,1% στο ψωμί και τα δημητριακά, 17,8% στα κρέατα.

Ακριβότερα κατά 13,1% ήταν σε ετήσια βάση τα λαχανικά, ενώ αυξήσεις 18,1% καταγράφονται στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.

Το πρόβλημα, βεβαίως, είναι πολύ μεγαλύτερο για τα ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς οι αγορές τροφίμων αποτελούν το 34,8% των συνολικών τους δαπανών, με την κυβέρνηση να προτάσσει το «καλάθι του φτωχού» ως μέτρο ανάσχεσης της ακρίβειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.