ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι συμβολαιογράφοι είναι αντίθετοι με την πιλοτική λειτουργία του «ηλεκτρονικού φακέλου ακινήτου»

Η γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου αποφάσισε την πλήρη αποχή από την χρήση της πλατφόρμας

Οι συμβολαιογράφοι είναι αντίθετοι με την πιλοτική λειτουργία του «ηλεκτρονικού φακέλου ακινήτου»

Οι συμβολαιογράφοι, διατύπωσαν την αντίθεσή τους με την πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας «ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου».

Η γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών -Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσων, του μεγαλύτερου της χώρας αποφάσισε την πλήρη αποχή από την χρήση της πλατφόρμας και την αναστολή της πιλοτικής λειτουργίας μέχρι την επίλυση σωρείας αιτημάτων.

Οι συμβολαιογράφοι εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα της εφαρμογής αυτής και αμφισβητούν ότι εξυπηρετεί και υποστηρίζει συμβολαιογράφους και πολίτες.

Τονίζουν ότι επιχειρείται μεταφορά της έγχαρτης γραφειοκρατίας σε ηλεκτρονικό περιβάλλον, γεγονός που προσθέτει επί πλέον φροντίδες και ευθύνες σε ένα κλάδο που κυριολεκτικά στενάζει κάτω από το βάρος της συνεχιζόμενης πολυνομίας, της κακής νομοθέτησης και της έλλειψης μέτρων για την απλούστευση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων.

Ζητούν μάλιστα η πολιτεία να ακούσει τις προτάσεις του κλάδου που διαχειρίζεται έναν βασικό για την εθνική οικονομία τομέα, όπως τα ακίνητα και προειδοποιούν με αποχή από τα καθήκοντά τους μετά το Πάσχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.