ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Σε αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται στην Αθήνα: Θα είναι προσωρινή η διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Gazprom;

Τώρα η κυβέρνηση «θυμήθηκε» τους λιγνίτες και το ντίζελ!

«Σε αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται στην Αθήνα: Θα είναι προσωρινή η διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Gazprom;

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται φορείς και επιχειρήσεις στην Ελλαδα ύστερα από την ενημέρωση ότι από σήμερα και έως τις 27 Ιουνίου θα διακοπούν οι ροές φυσικού αερίου από την ρωσική Gazprom προς την Ελλάδα.

Ναι μεν θεωρείται ότι η διακοπή δεν είναι αιφνίδια και υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση αλλά δεδομένου, ωστόσο, ότι η Gazprom έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε μείωση της ροής ή σε πλήρη διακοπή της τροφοδοσίας ευρωπαϊκών χωρών, δημιουργεί εύλογη ανησυχία ότι το «προσωρινό» μπορεί να μετατραπεί σε «μόνιμο».

Άλλωστε οι Ρώσοι έχουν κάθε αφορμή και αιτία για να το κάνουν αυτό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία τα οποία φυσικά χρησιμοποιούνται για να σκοτωθούν Ρώσοι στρατιώτες.

Αν συμμετείχατε εσείς στις εκλογές ποιο τίτλο κόμματος θα επιλέγατε για να εκφράσει τις πολιτικές σας θέσεις;

  • «Ελληνική Συμμαχία» (7%, 764 Votes)
  • «Γαλάζια Πατρίδα» (9%, 949 Votes)
  • «Συμμαχία για την Ελλάδα» (7%, 747 Votes)
  • «Ελεύθερη Ελλάδα» (34%, 3.644 Votes)
  • «Ενωμένοι Έλληνες» (42%, 4.533 Votes)
  • «Γαλάζιοι» (2%, 214 Votes)

Σύνολο ψήφων: 10.851

Loading ... Loading ...

Σύμφωνα με την ενημέρωση από αρμόδιες πηγές, η εβδομαδιαία διακοπή που ξεκινά σήμερα (Τρίτη 22/6), οφείλεται στην ετήσια προγραμματισμένη συντήρηση του Turk Stream.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τροφοδοσία της χώρας θα συνεχιστεί μέσω των υπόλοιπων συμβάσεων αερίων αγωγού (κυρίως μέσω του αγωγού ΤΑΡ) και με υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρεβυθούσα όπου έχει ληφθεί μέριμνα να υπάρχουν υψηλά αποθέματα.

Όμως και τα αποθέματα κάποια στιγμή «στραγγίζουν».

Άλλωστε για αυτό τον λόγο η Ρωσία μείωσε την παροχή φυσικού αερίου στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, ώστε να αναγκαστούν οι χώρες αυτές να χρησιμοποιήσουν τα στατικά τους αποθέματα και όταν ξεκινήσει ο χειμώνας να βρίσκονται σε δυσχερή θέση σε ότι αφορά την ενεργειακή τους επάρκεια.

Στην κυβέρνηση σκέφτονται την μεγιστοποίηση της συμμετοχής των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αλλά και τη χρήση πετρελαίου ντήζελ αντί για φυσικό αέριο στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 1,7 γιγαβάτ που έχουν δυνατότητα λειτουργίας με εναλλακτικό καύσιμο.

Προφανώς οι «πράσινες» εμμονές του Κ.Μητσοτάκη θα πάνε περίπατο…

Η διακοπή της ροής, σύμφωνα με την ΔΕΠΑ, δεν αναμένεται να επηρεάσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας καθώς συνεχίζεται η τροφοδοσία της με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), αλλά και μέσω των υπόλοιπων συμβάσεων αερίων αγωγού ενώ υπάρχουν – όπως αναφέρεται – υψηλά αποθέματα.

Μάλιστα, το ότι… οι ΗΠΑ δεν θα παραδίδουν το πανάκριβό τους LNG για μήνες, δεν παίζει κανέναν ρόλο όπως επίσης και το ότι η Κίνα «χώνεται» στο Κατάρ για να απορροφήσει η ίδια τα φορτία LNG του μεγαλύτερου καταριανού κοιτάμαστος North Field, ούτε αυτό παίζει κάποιο ρόλο προφανώς…

Επίσης, τίθεται θέμα για τα στρατηγικά αποθέματα γιατί οι Ευρωπαίοι με ύφος 1000 πιθήκων διατυμπάνιζαν αυτούς τους μήνες ότι δεν έχουν ανάγκη από το ρωσικό φυσικό αέριο διότι διαθέτουν στρατηγικά αποθέματα που επαρκούν για να βγάλουν τη χρονιά.

Οι Ρώσοι όμως με τις διακοπές που κάνουν αυτή τη στιγμή στις παροχές αερίου σχεδόν σε όλους όσους στράφηκαν εναντίον τους, τους αναγκάζουν να «στραγγίξουν» τα αποθέματα τους αυτά για να μην εξαφανιστεί οικονομική τους δραστηριότητα.

Και όλως τυχαίως όλοι υποτιθέμενη ελπιδοφόροι προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν θα μπορούν να παραδώσουν φορτία ικανά να αντικαταστήσουν το ρώσικο αέριο τους επόμενους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.