ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Στα 162 ευρώ διαμορφώθηκε η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου – Άνοδος κατά 10%

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ανεβαίνουν καθώς ένα κύμα ψύχους αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση

Στα 162 ευρώ διαμορφώθηκε η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου – Άνοδος κατά 10%

Στα 162 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα διαμορφώνεται η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά αναφοράς, το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility).

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ανεβαίνουν καθώς ένα κύμα ψύχους αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση και να δοκιμάσει την ετοιμότητα της περιοχής για το χειμώνα εν μέσω περιορισμένων προμηθειών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ολλανδία αυξήθηκαν έστω υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Οκτωβρίου.

Οι παράγοντες της αγοράς ενέργειας θεωρούν πως τα καύσιμα θα πάρουν την ανιούσα ξανά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μια πρόβλεψη πως τελειώνουν οι ημέρες της όψιμης καλοκαιρίας και ο Δεκέμβριος θα είναι εξαιρετικά κρύος, σε συνδυασμό με τη διακοπή της παραγωγής σε ορισμένες σημαντικές εγκαταστάσεις, ήταν αρκετά για να πάρει και πάλι την ανιούσα η τιμή του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία προβλέψεων Maxar, την επόμενη εβδομάδα οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι «ασυνήθιστα παγερές» σε όλο το βόρειο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου και είναι βέβαιο πως θα αυξηθεί η ζήτηση για αέριο.

Εληξε έτσι η ανάπαυλα που είχε γνωρίσει τελευταία η αγορά με την υποχώρηση των τιμών του καυσίμου, καθώς αυτή οφειλόταν εν μέρει στην πληρότητα των ταμιευτήρων της Ευρώπης, αλλά και στην καλοκαιρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν, πάντως, να στρέφονται σε εναλλακτικούς προμηθευτές, με τελευταία τη Γερμανία που έκλεισε σχετικό συμβόλαιο με το Κατάρ. Πρόκειται για συμβόλαιο ανάμεσα στην κρατική Qatar Energy και την ConocoPhillips που προβλέπει την παροχή 2 εκατ. τόνων LNG ετησίως στη Γερμανία, αρχής γενομένης από το 2026.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.