ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην Ελλάδα οι τράπεζες κερδίζουν 600 εκατ.ευρώ το τρίμηνο και στην Λιθουανία φορολογούνται για προμήθεια όπλων

Διαφορετική θέαση και κυβερνητική πολιτική

Στην Ελλάδα οι τράπεζες κερδίζουν 600 εκατ.ευρώ το τρίμηνο και στην Λιθουανία φορολογούνται για προμήθεια όπλων

Συγκρίνοντας τα έσοδα των τόκων του 2022 με το 2023 το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες με σχεδόν μηδενική πιστωτική επέκταση κέρδισαν 600 εκατ έσοδα σε τριμηνιαία βάση ή θα κερδίσουν 2,4 δισεκ. σε ετήσια βάση.

Το Euribor 3 μηνών, ανέρχεται στο 3,30%…. πριν λίγο καιρό ήταν αρνητικό -0,50% οπότε δημιουργείται ένα όφελος 3,80% για τις ελληνικές τράπεζες.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Το Euribor επηρεάζεται απόλυτα από την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, η οποία αυξάνει τα βασικά παρεμβατικά επιτόκια… αλλά οι αυξήσεις κορυφώνουν, το πολύ να σημειωθεί ακόμη μια αύξηση 0,25% και μετά τέλος.

Οι τράπεζες έπρεπε να έχουν μηχανισμούς προστασίας των κεφαλαίων τους και αντιμετώπισης των NPEs λένε από την ΕΚΤ που το επιτρέπουν.

Την ίδια στιγμή η Λιθουανία φορολογεί τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσει τις αμυντικές δαπάνες! 

Έτσι το λιθουανικό κοινοβούλιο προχώρησε στην έγκριση της επιβολής τέλους στα πλεονάζοντα κέρδη των τραπεζών της χώρας για να χρηματοδοτηθούν επιπρόσθετες δαπάνες περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ για την άμυνα.

Η Βουλή της Λιθουανίας τάχθηκε με καθαρή πλειοψηφία υπέρ αυτού του «προσωρινού τέλους αλληλεγγύης» που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της χώρας της Βαλτικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τράπεζες θα κληθούν να καταβάλουν υποχρεωτικά τέλος 60% το 2023 και το 2024 επί των καθαρών εσόδων τους από τόκους, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια ο συγκεκριμένος φορολογικός συντελεστής δεν ξεπέρασε το 50%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.