Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ για 700.000 κατοικίες – Ο Εισαγγελέας του ΑΠ υπέρ των funds

Σε δύο μήνες αναμένεται η απόφαση

Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ για 700.000 κατοικίες – Ο Εισαγγελέας του ΑΠ υπέρ των funds

Το δικαστικό θρίλερ που αφορά πάνω από 700.000 δανειολήπτες που ζουν με την αγωνία ότι τα σπίτια τους μπορούν να βγουν σε πλειστηριασμό από τα funds που αγόρασαν κοψοχρονιά την πρώτη κατοικία τους από τις τράπεζες, αναμένεται να κρατήσει δύο μήνες μέχρι η σε πλήρη σύνθεση Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να αποφανθεί λόγω του θέματος που είναι μείζονος κοινωνικής σημασίας.

Κατά τη συζήτηση σήμερα Πέμπτη (26/1), οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης να μπορούν να βγάζουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία δανειοληπτών και να προβαίνουν σε δικαστικές πράξεις, θεωρούμενοι ως δικαιούχοι διάδικοι, για λογαριασμό των funds.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επιχειρηματολόγησε, λέγοντας ότι οι εταιρείες αυτές είναι γνωστής έδρας, υπόκεινται σε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους από την ΤτΕ, εν αντιθέσει με τα funds της αλλοδαπής που δε μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από τους δανειολήπτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον λόγο στη δικαστική διαδικασία έλαβαν οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου fund, εκπρόσωποι ελληνικής τράπεζας, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών έκαναν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.