Κρανίου Τόπος η Ελλάδα. Ανίκανοι, άχρηστοι πολιτικοί, μια κυβέρνηση που δεν έμαθε τίποτε από την προηγούμενη επίσης καταστροφική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ένα δυσλειτουργικό κράτος που δεν νοιάζεται για τους πολίτες του, που δεν νοιάζεται για το περιβάλλον στο οποίο ζουν αυτοί.

Αλήθεια, καταλάβατε όλοι για το πόσο ανθελληνικό είναι αυτό το κράτος;

Καταλάβατε πως κάθε ημέρα για μας είναι ημέρα πένθους;

Με την ανεργία, την φτώχια, την πείνα, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τις φωτιές που κατακαίγουν την Ελλάδα μας.

Κι αυτοί, οι πολιτικοί, χτίζουν πολιτικές καριέρες χωρίς να έχουν δουλέψει μια ημέρα.

Αλήθεια πως δικαιολογούνται τα αμύθητα πλούτη τους και τα οποία δηλώνουν στο πόθεν έσχες;

Αμέτρητα ακίνητα, όταν ο απλός πολίτης προσπαθεί να σώσει από τους ληστές το σπίτι του, την πρώτη του κατοικία. Όταν δεκάδες πολίτες για μια ακόμη φορά έχασαν τα σπίτια τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία από την κυβερνητική αμέλεια (;;;)!

Δεν ήθελε ποτέ αυτή η κυβέρνηση να μάθει από τις καταστροφικές φωτιές του 2007 και του 2018.

Έτσι αυτή η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, άφησε στο έλεος της φωτιάς τις περιουσίες των ανθρώπων. Οι οποίοι σε μια βραδιά έχασαν τους κόπους μιας ζωής.

Ένας τραγικός Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε στο προχθεσινό διάγγελμά του το περίσσιο θράσος να πει προς τους κατεστραμμένους πολίτες, πως τα “σπίτια ξανακτίζονται”! Ναι βεβαίως ξανακτίζονται από εκείνους που έχουν τεράστιο αποθεματικό στις τράπεζες. Όχι από εκείνους τους μεροκαματιάρηδες που έχασαν τα πάντα σε μια νύχτα.

Ένας τραγικός Πρωθυπουργός, που μας προειδοποίησε πως “τα χειρότερα έρχονται μέσα στη νύχτα”, για να αποκαλύψει την κυβερνητική γύμνια του κρατικού μηχανισμού.

Ένας άχρηστος κρατικός μηχανισμός, που δεν έχει έστω ένα μέλος του την δύναμη, την ευαισθησία να παραιτηθεί. Κάνουν δηλώσεις για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς να εκδηλώνουν μια σταλιά ενοχή!

Αλλά για ποια κυβέρνηση μιλάμε; Γι΄ αυτήν που μπούκωσε τα ΜΜΕ με εκατομμύρια ευρώ για να προπαγανδίζουν υπέρ της, κάνοντας το μαύρο – άσπρο;

Μη επενδύοντας – όπως θα έκανε κάθε προηγμένο κράτος – στο Πυροσβεστικό Σώμα και στους ήρωες πυροσβέστες.

Για να σωθούν δάση, επιχειρήσεις και σπίτια!

Τα δασαρχεία όλης της χώρας ζητούσαν 17 – 18 εκ. ευρώ για να θωρακίσουν τα δάση της χώρας με αντιπυρικές ζώνες και τα χρήματα αυτά τα πήραν πάλι οι καναλάρχες, φίλοι του Συστήματος!

Ήρωες Πυροσβέστες, μαζί με γενναίους Εθελοντές …ξυπόλητοι από την Πολιτεία που πολεμούν για εμάς…

Είπε αλήθειες ο καταγγελτικός λόγος του Δημάρχου Πύργου… Θα ακούσει κάποιος Εισαγγελέας;

Η οργή του λαού μας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Τα κανάλια προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώνουν την οργή τους που περνάει μέσα από τις τηλεοπτικές κάμερες!

Ωστόσο δεν μπορούν να φιμώσουν κάποιους επώνυμους και από τη στιγμή που τους έδωσαν τη δυνατότητα να μιλήσουν! Όπως του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ο οποίος χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα, μιλώντας για την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και ο οποίος ξεκάθαρα μίλησε για τον πρώτο ένοχο της κυβέρνησης, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Επιχειρησιακά με αυτά που έχουμε, παλεύουμε. Και έχουμε την κλασική συνταγή: ήρθε ο Υπουργός και έδωσε εντολή για μπουλντόζα να ανοίξει ένας δρόμος. Έλεος πια με αυτό. Ο ίδιος Υπουργός ήρθε το 2009, που ο Παπανδρέου τον έκανε Υπουργό, και είπε πολλά στην πλατεία στην Αρχαία Ολυμπία. Και δεν έγινε τίποτα!

Σημασία έχει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες. Εδώ οι ίδιοι άνθρωποι ήρθαν το 2007, ήρθαν και το 2009 σαν υπουργοί, κατήγγειλαν την κυβέρνηση Καραμανλή. Και δεν έκαναν τίποτα και έρχονται τώρα με μία άλλη κυβέρνηση του κόμματος που κατηγορούσαν, να σώσουν την κατάσταση. Ε όχι ρε παιδιά, ποιους δουλεύετε τώρα»!

«Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας: Η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Έχουμε γεμίσει καριερίστες, τυχοδιώκτες, και θα κάνουμε δουλειά σοβαρή στη χώρα;

Έχουμε τραγική έλλειψη ενός σχεδίου μελετημένου, υλοποιήσιμου. Καήκαμε το 2007 είχαμε 100 ανθρώπους νεκρούς πάλι με στόχο την Ολυμπία. Δε βάζουμε μυαλό. Τα 200 εκατ. του ταμείου Μολυβιάτη μας τα πήρε το Κράτος και δε μίλησε κανένας!

Χθες το βράδυ ήμουν αυτήκοος μάρτυρας ενός υπόκωφου κρότου. Κάτι συμβαίνει. Πολλές συμπτώσεις μαζί δεν είναι σύμπτωση. Υπάρχει κίνητρο. Πρέπει να είμαστε πονηρεμένοι»!

Μαγνήτης επενδύσεων η Βαρυμπόμπη;

Θα συνεχίσω από εκεί που έμεινε ο Δήμαρχος Πύργου και θα σας καταγράψω τα όσα αναφέρει η ειδησεογραφική διαδικτυακή πλατφόρμα https://www.2020mag.gr/ στις 4 Αυγούστου 2021:

«“Μαγνήτης επενδύσεων”, όμως είναι και η Βαρυμπόμπη, το Κρυονέρι και το Τατόι, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του in.gr, στις 9 Φεβρουαρίου του 2021, πριν δηλαδή περίπου 6 μήνες. Στο ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρεται πως “μνηστήρες σκανάρουν τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη “καθαρή” γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης”!

Ως μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου λειτουργούν τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Η επαναφορά του σχεδίου αποκατάστασης του χώρου – το οποίο είχε παραμείνει παγωμένο από το 2013 – ευνοεί την προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου, έγραφε συγκεκριμένα το ρεπορτάζ…

Είναι πολλοί οι μνηστήρες. Όπως αναφέρουν, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε γειτονική έκταση σχεδιάζει τη δημιουργία μικρής πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας με την προοπτική ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί… μνηστήρες “σκανάρουν” τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη “καθαρή” γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης, ανέφερε, μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ του in.gr.

Προφανώς και τα άρθρα στον συμπολιτευόμενο Τύπο για τις επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν στοιχειοθετούν οποιαδήποτε κατηγορία και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το ρεπορτάζ και το Μέσο για τις πληροφορίες που του διοχέτευσαν.

Αυτό που απλά, ιστορικά έχει αποδειχθεί είναι πως όπου ακούς πολλές επενδύσεις σε δασικές περιοχές, κράτα αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και μεγάλη πυροσβεστική μάνικα.

Ήδη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το τελευταίο τρίμηνο, κάηκε έκταση όση όλο το 2019. Ίσως όλα αυτά να είναι τυχαία. Ποιος ξέρει;»!

Το ΚΚΕ μιλάει για κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής…

Μεταξύ των άλλων πολύ σκληρών διαπιστώσεων – καταγγελιών που εκφράζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σας γνωρίζω τα παρακάτω:

«…Για μία ακόμη φορά ζούμε τις τραγικές και οδυνηρές συνέπειες από την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη. Οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε όλη τη χώρα έρχονται να προστεθούν στις αμέτρητες καταστροφικές συνέπειες που βιώνει ο λαός, ύστερα από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και απειλής της ανθρώπινης ζωής, που βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ…»!

Το ΑΚΚΕΛ ζητάει: καμία ανεμογεννήτρια, φωτοβολταϊκό ή ξενοδοχείο στα καμένα…

Σας έχω πολλές ενημερώσει, πως αυτά που δεν λένε τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, τα λέει ένα μη κοινοβουλευτικό κόμμα ! Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ)!

Έτσι αναζητήσαμε τον Πρόεδρό του Βάκη Τσιομπανίδη και ο οποίος μας είπε:

«Απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας ψιθυρίζεται ότι οι φωτιές μπαίνουν για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες-ΑΠΕ ή να χτιστούν ξενοδοχεία πολυτελείας από ημέτερους. Αυτή είναι η αντίληψη των περισσότερων Ελλήνων και όχι άδικα από την στιγμή που οι περισσότερες πυρκαγιές είναι ακριβώς στα σημεία όπου είχε γίνει αίτημα εγκατάστασης ΑΠΕ και δεν έγινε αποδεκτό από την ΡΑΕ λόγω του ότι ήταν δασικές περιοχές.

Επίσης όλες αυτές τις εικασίες ενισχύει το γεγονός ότι το ρόλο του λομπίστα (που έλαβε και 130.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο για να πείσει τις τοπικές κοινωνίες για τα οφέλη και την ειδυλλιακότητα των χιλιάδων ανεμογεννητριών), ανέλαβαν το Ινστιτούτο για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), (το οποίο και κατέθεσε τη σχετική πρόταση στο Πράσινο Ταμείο) και το Convergences Greece Forum – “Συγκλίσεις”, το οποίο ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, την αδελφή δηλαδή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εμπρηστικές όμως ήταν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για δάσος στον Ερημίτη στην Κέρκυρα, όπου είχε πει ο πρωθυπουργός:

“Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος. Oπότε είμαι σίγουρος ότι κάνουμε το σωστό. Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε; Θα μείνει μόνο ο ανεμόμυλος”!

Για να πάψουν λοιπόν οι “κακές γλώσσες” να λένε ότι οι πυρκαγιές στην χώρα προέρχονται από γαλάζιους ημέτερους που έχουν οικονομικά συμφέροντα να καούν τα δάση, το ΑΚΚΕΛ ζητά δια νόμου διαβεβαιώσεις ότι σε καμία καμένη περιοχή δεν θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά ή ξενοδοχεία, αλλά θα γίνει αναδάσωση και ανάπλαση των δασών. Ειδάλλως κάποιοι θα μείνουν στην ιστορία ως Νέρωνες της κονόμας, άλλωστε αυτό πιστεύει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού!

Αλήθεια, μήπως οι αιτήσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών λειτουργήσουν ως ανιχνευτής μελλοντικών πυρκαγιών;»!

Ωστόσο στο σημείο αυτό θεωρώ πολύ χρήσιμη την παρέμβαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ κι ο οποίος είπε, πως η φαρμακοβιομηχανία του θα αναλάβει την οργανωμένη αναδάσωση της Βαρυμπόμπης. Γι΄ αυτό πρόσφερε άμεσα 100 χιλ. ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με το οποίο και θα συνεργαστεί ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη για την οργανωμένη αναδάσωση της περιοχής!

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του πατριώτη Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γροθιά στο στομάχι των όποιων άλλων κυβερνητικών σχεδίων!

Νικολόπουλος: Ο Λουδοβίκος των Χανίων να παραιτηθεί…

Ωστόσο δεν θα ήταν δυνατόν να μην πάρω και την άποψη του Πρόεδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου κι ο οποίος έχει κηρύξει “αντάρτικο” κατ΄ αυτής της καθεστωτικής κυβέρνησης:

«Εάν δεν μπορεί αυτός που θα έσβηνε τις φωτιές στο Μάτι σε 20’ τότε αμέσως Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ να παραιτηθεί και να συνεχίσει να διακοπάρει… Η Χώρα Εάλω – Καίγεται…

Το κέντρο του Εθνικού́ Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) γνωστοποίησε ότι οι εκτάσεις που καήκαν τις πρώτες 4 ημέρες του Αυγούστου (1-4/8) ξεπερνούν το 50% της καμένης έκτασης που συνήθως καίγεται σε μια ολόκληρη αντιπυρική́ περίοδο.

Επίσης δημοσιεύθηκε πίνακας όπου εμφανίζει τις φετινές καταστροφές δασικών εκτάσεων να είναι συνολικά τόσες όσες προκληθήκαν τα τελευταία 12 χρόνια.

Με βάση αυτά́ τα δεδομένα η δήλωση του Πρωθυπουργού́ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Μητσοτάκης), πως “Κάποια στιγμή́ θα καεί́ το δάσος, οπότε καλά́ κάνουμε και το χτίζουμε” τον Ιούλιο του 2020 που έκανε σε μια περιοχή́ πολύ́ μεγάλης σημασίας και αξίας για το περιβάλλον και σπάνιου φυσικού́ κάλλους, στον Ερημίτη της Κέρκυρας, όπου οι περίφημοι “επενδυτές” θέλουν να χτίσουν ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, πρέπει να αξιολογηθεί́ δεόντως. Γιατί́ η κυβέρνηση του ΝΕΡΩΝΑ δεν επενδύει στην πυροσβεστική́ για να σωθούν δάση και σπίτια;

Τα δασαρχεία όλης της χώρας ζητούσαν ΦΕΤΟΣ 17,700.000 εκ. για να θωρακίσουν τα δάση της χώρας με αντιπυρικές ζώνες.

Μαντέψτε ποιοί τα ξαναπήραν;

Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ έδωσε ακόμα 20.000.000 εκ. σε ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ… και ΜΟΝΟΝ 1.700.000 στην πυροσβεστική́… από τα 17.700.000 που ζητούσε.

Τα ΜΜΕ πήραν από τον πρωθυπουργό́ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 80.000.000 δηλαδή́

τόσα όσα για να αγοράσουμε δυο ΘΗΡΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ…

Μας λένε “προτιμήσαμε να σώσουμε τους ανθρώπους και αφήσαμε τα δάση…”!

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες απαντάμε με την γνωστή́ Ευαγγελική́ πρόταση: “Και τούτο ποιείσαι κακείνω μη αφιέναι…”»!

Κλείνοντας να θυμίσω από πλευράς μου σε εκείνους της καραμανλικής πτέρυγας, πως έως πότε θα ανέχονται τον αξιοθρήνητο Πρωθυπουργό να ξευτιλίζει τη ΝΔ που οραματίστηκε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής;

Έως πότε θα ανέχονται τον σώγαμπρο της γαλάζιας Παράταξης να διαλύει την Ελλάδα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έως πότε; Γιατί με τα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια όπως λέγει ο λαός μας!