Στις 17 Απριλίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης έγραψε στον τοίχο του στο Facebook το πιο κάτω κείμενο:

«Ακομμάτιστοι οι “Μακεδόνες Δραμινοί”. Τόσο ακομμάτιστοι που ο επικεφαλής τους και οργανωτής συλλαλητηρίων και εκδηλώσεων κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον υποψήφιο της ΝΔ στην περιφέρεια. Ο δε περιφερειάρχης στέλνει τις επιστολές (των Μακεδόνων Δραμινών) τους προς τους θεσμικούς μέσω του γραφείου τύπου της περιφέρειας. Η ιδιοτέλεια και η κομματική εκμετάλλευση δε κρατά ούτε τα προσχήματα. Ο κύριος Μέτιος θεωρεί τσιφλίκι του τα πάντα, την περιφέρεια (μέσω της οποίας κάνει προεκλογική καμπάνια), τις υπηρεσίες της (μέσω των οποίων ζητά πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων), τους ανθρώπους της περιφέρειας (τους οποίους θεωρεί πρόβατα). Ο δε ηγέτης των μακεδονομάχων αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πατριδολαγνεία ήρθε η ώρα να δρέψει τους καρπούς των πατριωτικών του κόπων. Φούμο!».

Την επομένη, στις 18 Απριλίου, με ειδοποίησε ένας φίλος μου σχετικά με την ανάρτηση του κ. βουλευτή, οπότε την διάβασα και εγώ και απάντησα στον τοίχο του Facebook του κ. Καραγιαννίδη με το κείμενο που ακολουθεί:

«Κύριε βουλευτά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το ήξερα ότι απαγορεύεται να κατέβω υποψήφιος στην περιφέρεια. Άλλωστε, αν ερχόσασταν στη 2η συνάντηση της ομάδος “Μακεδόνες Δραμινοί” (στην οποία ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΑ προσωπικά και ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ να συμμετάσχετε) θα διαπιστώνατε ότι στην ομιλία μου αναφέρθηκα σχετικά με τη συμμετοχή μου στην παράταξη του κ. Μέτιου. Επίσης θα διαπιστώνατε ότι στην ομάδα μας υπάρχουν πολίτες από όλες τις ιδεολογίες (Δεξιοί, Αριστεροί, Κεντρώοι). Τότε, εγώ προσωπικά είχα δηλώσει ότι ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ, άλλα μέλη μας δήλωσαν Αριστεροί, άλλοι ότι είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κλπ.

Αυτό που λέτε για τις επιστολές της ομάδος “Μακεδόνες Δραμινοί” προς τους θεσμικούς, ότι τάχα τις στέλνει ο περιφερειάρχης μέσω του γραφείου τύπου της περιφέρειας ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ! Αποδείξτε το παρακαλώ, αλλιώς αυτά που διαδίδετε θα είναι ΨΕΥΔΗ και ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ.

Όσο για το Φούμο που λέτε, το εισπράττετε (εσείς του ΣΥΡΙΖΑ) από τον λαό καθημερινά!

Α… και κάτι τελευταίο. Εγώ σας κάλεσα στην ΑΝΟΙΧΤΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ συνάντηση των Μακεδόνων Δραμινών. Εσείς θα με αφήσετε να συμμετάσχω στη δική σας ΑΝΟΙΧΤΗ συνάντηση το ερχόμενο Σάββατο 20/4 στη Δράμα; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ; ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΜΕ;

Ο επικεφαλής της ακομμάτιστης ομάδος “Μακεδόνες Δραμινοί”».

Η επιστολή της ομάδος «Μακεδόνες Δραμινοί» στην οποία αναφέρεται ο κ. Καραγιαννίδης είναι η επιστολή που στείλαμε ως ομάδα στις 2 Απριλίου 2019 με παραλήπτες τους υποψήφιους των Δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων του Νομού Δράμας (εδώ). Εκείνη την επιστολή την είχαμε στείλει ως δελτίο τύπου στις 10:45πμ, σε email που μας δόθηκαν από τοπικό ΜΜΕ και είναι τα email στα οποία στέλνονται όλα τα δελτία τύπου των κομμάτων, συλλόγων κλπ. Το θέμα της επιστολής ήταν «Επικείμενες τοπικές εκλογές και Συμφωνία των Πρεσπών» και μέσω αυτής θέσαμε τα δύο πιο κάτω ερωτήματα:

1. Συμφωνείτε με τη Συμφωνία των Πρεσπών;

2. Θεωρείτε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να ακυρωθεί;

Μάλιστα είχαμε σημειώσει ότι τα ερωτήματα αυτά τα θέτουμε «πάντα με γνώμονα την δημοκρατία και την διαφάνεια στον δημόσιο πολιτικό λόγο» και τους παρακαλέσαμε να τοποθετηθούν «δημόσια και όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα».

Σε αυτή την επιστολή αναφέρεται ο κ. Καραγιαννίδης και κατηγορεί τον περιφερειάρχη ότι «ο δε περιφερειάρχης στέλνει τις επιστολές (των Μακεδόνων Δραμινών) τους προς τους θεσμικούς μέσω του γραφείου τύπου της περιφέρειας» και «ζητά πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων». Επίσης αναφέρει για εμένα «ο δε ηγέτης των μακεδονομάχων αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πατριδολαγνεία ήρθε η ώρα να δρέψει τους καρπούς των πατριωτικών του κόπων».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στριμωγμένη στη γωνία, όπου σταθούν και όπου βρεθούν τους αποδοκιμάζει ο ελληνικός λαός για τον εθνομηδενισμό τους και για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Αυτοί προσπαθούν να ξεφύγουν με ΨΕΜΑΤΑ και ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ από την φάκα στην οποία μόνοι τους μπήκαν μέσα.

Ο ελληνικός λαός όμως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ και θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν. Στις εκλογές του επόμενου μήνα η αγανάκτιση των Ελλήνων για τον ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ της κυβέρνησης αλλά και για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Μακεδονίας μας θα εξαφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το πολιτικό προσκήνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Επίσης είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Ανατ. Μακ. & Θράκης με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» με επικεφαλή τον κ. Χρήστο Μέτιο.