Η κα Φώφη Γεννηματά κατάφερε η ίδια βαρύτατο πλήγμα στο κόμμα της, ένα εικοσιτετράωρο πριν το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών και λίγες μόνον εβδομάδες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του Ιουλίου.

Η κα Γεννηματά προφανώς ούτε και αυτή – όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- κατάλαβε το μήνυμα που της έστειλε η κάλπη των ευρωεκλογών. Το κόμμα της στις ευρωεκλογές συγκέντρωσε μικρότερο ποσοστό από αυτό των προηγούμενων εκλογών ενώ «οι εκλεκτοί» της κας Γεννηματά από τη « διεύρυνσή» του ΚΙΝΑΛ , (πχ ο κ Καμίνης ), κατά το κοινώς λεγόμενο, πάτωσαν σε ψήφους .

Πάρα ταύτα η κα Γεννηματά δείχνει σαφέστατα ότι έχει υποκύψει στη γοητεία της θαμπής και αμφίβολής μέχρι στιγμής «διεύρυνσής» του ΚΙΝΑΛ και γι’ αυτό βρίσκει την ευκαιρία να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Στο κάτω- κάτω της γραφής οι « καινούργιοι» δύσκολα μπορούν να αμφισβητήσουν για ένα διάστημα ακόμα την προεδρεία της , ενώ οι «παλαιοί» ουδέποτε της έδωσαν carte blanche..

Οι χθεσινές αποφάσεις της κας Γεννηματά δείχνουν ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν διαθέτει εκείνες τις ιδιαίτερες ικανότητες που απαιτούνται προκειμένου ένα πολύπαθο δευτερεύον κόμμα- της κεντροαριστεράς: να μην συνθλιβεί στις μυλόπετρες του διπολισμού να αυξήσει ελαφρώς τα ποσοστά του, ώστε να πλασαριστεί ως ενδεχόμενος ρυθμιστικός παράγων σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Για να υπηρετηθούν αυτοί οι στόχοι η πρόεδρος αυτού του συνεχώς συρρικνούμενου κόμματος όφειλε τουλάχιστον νa επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των παλαιών με τα νεόκοπα στελέχη.

Η κα Γεννηματά επέλεξε το αντίθετο. Επιχειρεί να υποβαθμίσει τα παλαιά στελέχη – όσα δεν την θαυμάζουν- και να προβάλει τα στελέχη νέας κοπής- έστω και αν αυτά πατώνουν στην κάλπη. Στην περίπτωση του κ Βενιζέλου το κατάφερε. Το επιχείρημα ότι η υποψηφιότητα του κ Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα..προσελκύσει τους «δυσαρεστημένους» καταπίπτει σε ένα δευτερόλεπτο. Οι 200.000 νέο- εισελθόντες στο ΚΙΝΑΛ δεν επέλεξαν τον κ Kαμίνη στο ευρωψηφοδέλτιο και γι’ αυτό είναι εξ ισου αμφίβολο αν θα δώσουν την ψήφο τους στο ΚΙΝΑΛ και στις εθνικές εκλογές.

Οι αστραπιαίες αποσύρσεις υποψηφιοτήτων από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ το Σάββατο και η μεγάλη αναταραχή στους κόλπους του κόμματος αποδεικνύουν ότι η κα Γεννηματά έχει κάνει λάθος και οδηγεί το κόμμα της στο περιθώριο. Από ρυθμιστικό ρόλο που θα επιθυμούσε να παίξει η ίδια , μαλλoν θα πρέπει να περιμένει κάποιο σωσίβιο με κοντό σχοινί.

Και τα επιχείρημα ότι ο Βενιζέλος οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην συντριβή έχει πλέον ξεθωριάσει, όπως έχει ξεθωριάσει και η εικόνα της κας Γεννηματά στην ίδια κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ως ΥΕΘΑ..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΥΓ. Η υπογράφουσα ουδέποτε υποστήριξε στο παρελθόν τον κ Βενιζέλο. Ήταν πάντα δημοσιογραφικώς σε αντίθεση μαζί του για πολλές αποφάσεις του και κυρίως για το γεγονός ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην διευκολύνει- νόμιμα- ως υπουργός Οικονομικών την «Ελευθεροτυπία» πριν την κατάρρευση της. Ούτε τώρα τον υποστηρίζει, παρ’ όλες τις ικανότητες του. Επικεντρώνεται δημοσιογραφικώς στην « απασφαλισμένη» απόφαση της κας Γεννηματά.