Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 έδειξαν, πως ο δικομματισμός επιστρέφει στην Ελλάδα καλπάζοντας. Ο δικομματισμός, που επί δεκαετίες εκφράστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιστρέφει δριμύτερος και ίσως πιο καταστροφικός σήμερα, με το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός ο δικομματισμός, που έστρωσε το χαλί στον ΣΥΡΙΖΑ για να απεμπολήσει αυθαίρετα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας και για να εξαθλιώσει οικονομικά τον ελληνικό λαό.

Αυτές οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις του παρελθόντος, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια έδωσαν την “εντολή” στον ΣΥΡΙΖΑ για 5 περίπου χρόνια, στο κόμμα που οι συμμετέχοντες σε αυτό μισούν την Ελλάδα, να τελειώσει το Έθνος των Ελλήνων!

Σήμερα λοιπόν, εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, ο δικομματισμός επιστρέφει και πάλι πολύ ισχυρός!

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ΝΔ παρουσιάζεται να κερδίζει την αυτοδυναμία. Για να συνεχίσει πιο εύκολα την παράδοση άνευ όρων της Πατρίδας στον διεθνή παράγοντα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που ενήργησε για τη διάλυση της Ελλάδος, κρατώντας περιέργως υψηλά εκλογικά ποσοστά, παραδίδει την ωρολογιακή βόμβα που έθεσε στα θεμέλια της χώρας, για να την πυροδοτήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του, η ΝΔ.

Με την ευθύνη βεβαίως όλων εκείνων των μικρότερων κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή, στα χρόνια των συμμαχικών κυβερνήσεων, μη εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που απλόχερα τους έδωσε ο ελληνικός λαός, προκειμένου να αλλάξουν το Σύστημα, αλλά προφανώς εκείνοι εξέλαβαν το μήνυμα ως συμμετοχή στο Σύστημα!

Έτσι ο λαός μας, βομβαρδιζόμενος και από τα ΜΜΕ, τα ανήκοντα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με εργαλεία, τους τάχατες δημοκράτες μεγάλο-δημοσιογράφους τους, οι οποίοι είναι απόλυτα η φωνή των κυρίων τους – ας κάνουν κι αλλιώς – θα στηρίξει τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, καταποντίζοντας στην κυριολεξία τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα της απερχόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, είτε με την εξαφάνισή τους, είτε με τη συρρίκνωσή τους!

Μεγάλη η ευθύνη των μικρών κομμάτων της κρίσεως…

Οι ευρωεκλογές 2019 σηματοδότησαν αυτήν την επαναφορά του ισχυρού δικομματισμού και τη νέα περίοδο αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Με την επίσης, μεγάλη ευθύνη των μικρότερων κομμάτων, που γέννησε η οικονομική κρίση στην εποχή των Μνημονίων! Εκείνων των κομμάτων που αυτοπροσδιορίστηκαν ως πατριωτικά και αντιμνημονιακά κόμματα! Που δυστυχώς, μέσα στην εσωστρέφεια, την αλαζονεία ή την μεγαλομανία καλύτερα των ηγετίσκων τους, δεν κατάλαβαν ότι δεν θα μπορούσαν να πορευτούν μόνοι τους, αλλά με τη συνένωση σε έναν ευρύτερο συνασπισμό κομμάτων. Μιας Ένωσης που θα δημιουργούσε αντί-Συστημική Ισχύ! Κάτι που περίμενε ο ελληνικός λαός και που δυστυχώς δεν ήρθε.

Έτσι στις ευρωεκλογές κατήλθαν αυτόνομα οι περισσότεροι εξ αυτών των πολιτικών συνδυασμών και βεβαίως καταποντίστηκαν! Καταγράφοντας ισχνά – πενιχρά εκλογικά ποσοστά, με αποτέλεσμα να επέλθει απογοήτευση, καθώς και οικονομική δυσπραγία. Γι΄ αυτό ήταν αναμενόμενη η ανακοίνωση μη καθόδου τους στις προσεχείς εθνικές εκλογές, αναγκάζοντας όμως τους ψηφοφόρους τους, είτε να απέχουν από την εκλογική διαδικασία, είτε να ψηφίσουν τη ΝΔ.

Ακόμη και η “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”, που κατέγραψε ισχυρό εκλογικό ποσοστό της τάξεως του 4,18% στις ευρωεκλογές, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εθνικές εκλογές, έχει κάνει τόσα φρικτά πολιτικά λάθη ο πρόεδρος του κόμματος με συνεχείς αποχωρήσεις επιφανών στελεχών του, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αποχωρούν καταγγέλλοντας τον Κυριάκο Βελόπουλο με ατιμωτικές εκφράσεις, δείχνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις μετά τις ευρωεκλογές να δυσκολεύεται να πιάσει το 3% για την είσοδο του κόμματος στη νέα Βουλή!

Που με την πόλωση που δημιουργεί σε κάθε του εμφάνιση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώ πολύ δύσκολη έως αδύνατη την είσοδο του κόμματος “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος” στη Βουλή! Από τη στιγμή μάλιστα, που στο debate των πολιτικών αρχηγών, σκέπτονται οι καναλάρχες να αποκλείσουν, εκτός της “Χρυσής Αυγής” και την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”!

Μια από τις πολλές προσπάθειες που δεν ευδοκίμησε…

Ένα από τα κόμματα – δημιούργημα της οικονομικής κρίσεως – η “Νέα Δεξιά” του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, ανακοίνωσε ότι δεν θα μετέχει της εκλογικής διαδικασίας της 7ης Ιουλίου 2019, μετά την εκλογική συντριβή του στις ευρωεκλογές (0,66%)! Ωστόσο, του κόμματος που επίσημα ανήκει στον ευρωπαϊκό συνασπισμό της “Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας”! Του ευρωπαϊκού συνασπισμού που μετέχουν, η “Λίγκα του Βορρά” του Ματέο Σαλβίνι, το “Εθνικό Μέτωπο” της Μαρίν Λεπέν και άλλοι, που είτε είναι στις κυβερνήσεις των χωρών τους ή στην αντιπολίτευση!

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης πριν από τις ευρωεκλογές επιχείρησε να προσεγγίσει πολιτικά κι άλλα κόμματα για μια κοινή κάθοδο. Όμως, ενώ έγιναν συζητήσεις, εν τούτοις όλες αυτές απέτυχαν. Περισσότερο σημαντική υπήρξε η προσέγγιση της “Νέας Δεξιάς” με την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”! Η οποία συνεργασία αποτράπηκε την τελευταία στιγμή με υπαιτιότητα του Κυριάκου Βελόπουλου, εξ όσων τουλάχιστον ενημερωθήκαμε!

Αλλά και μετά τις ευρωεκλογές ο Φαήλος Κρανιδιώτης – όπως και πολλοί άλλοι – προσπάθησαν να επιτύχουν συνένωση πατριωτικών κομμάτων για κοινή εκλογική κάθοδο! Όμως και πάλι τζίφος!

Έτσι, με προσωπική ανάρτηση στα social media, ο επικεφαλής της “Νέας Δεξιάς” εξήγησε σε φίλους του κόμματος τις προσπάθειες του ίδιου και του κόμματός του γι΄ αυτήν την πολυθρυλούμενη Ένωση που ποτέ δεν έγινε!

Παραθέτω παρακάτω ένα απόσπασμα για να καταλάβετε:

«…Εμείς, η ΠΑΤΡΙΕ του κ. Ελευθέριου Συναδινού και το ΛΑΟΣ, υπό τον προεδρεύοντά του κ. Νίκο Σαλαβράκο, δεχτήκαμε εξ αρχής μια συνεργασία υπό την ηγεσία τρίτου, μη κομματικού προσώπου, κοινής αποδοχής, πάνω σε μια βασική πατριωτική ατζέντα, ήτοι: καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, πολιτική κατά της παράνομης μετανάστευσης, δημογραφικό, ελληνική παιδεία, άρση της βαριάς φορολογίας. Τα ζητήματα που θα έπρεπε να διευθετηθούν ήταν η επιλογή της ανεξάρτητης προσωπικότητας, ως επικεφαλής και του ονόματος του συνασπισμού κομμάτων, ο οποίος συνασπισμός προτείναμε να λειτουργεί με απόλυτη ομοφωνία των συμμετεχόντων.

Η “Ελεύθερη Πατρίδα” προτάσσοντας προσχηματικές αντιρρήσεις για πρόσωπα και την διαδικασία τορπίλισε την πιθανότητα συνεργασίας, π.χ. δεν θέλανε τον Βασίλη Καπερνάρο “γιατί είναι επώνυμος και θα μας πάρει την έδρα της Α΄ Αθηνών” ή δεν θέλανε ως επικεφαλής τον κ. Τάτσιο πρώην Πρόεδρο των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, άγνωστο γιατί. Θέλανε το ΛΑΟΣ, αλλά απαιτούσαν ο Γιώργος Καρατζαφέρης να μην είναι ούτε υποψήφιος, οδηγώντας το ΛΑΟΣ σε αποχώρηση από τη συνάντηση, ενώ τους ενοχλούσαν τα δημοσιεύματα στις διεργασίες ενότητας και άλλα που δεν μπορούν να έχουν σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο.

Κατόπιν αυτών και αφού δεν έγινε διεύρυνση διαφόρων προσωπικοτήτων για επικεφαλής, που δεν ευδοκίμησαν, στην προσπάθεια της ενότητας μέχρι τέλους μείναμε εμείς η “Νέα Δεξιά” και η ΠΑΤΡΙΕ…»!

Αριστερή “πατριωτική” συστράτευση…

Προ ημερών έγινε μια ακόμη προσπάθεια ευρύτερης σύμπραξης κομμάτων και ανακοινώθηκε με Δελτίο Τύπου του ΕΠΑΜ στις 8 Ιουνίου 2019:

«Ο πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ), κ. Δημήτρης Καζάκης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος (ΑΚΚΕΛ), κ. Βάκης Τσιομπανίδης, συμφώνησαν στη σύμπραξη των δυνάμεών τους και ανακοίνωσαν κοινή κάθοδο στις εθνικές εκλογές. Το πολιτικό πλαίσιο της σύμπραξης αυτής, έχει ως κύριο πρόταγμα το τρίπτυχο: Εθνική Ανεξαρτησία, Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Κοινωνική Απελευθέρωση.

Με άξονα το τρίπτυχο αυτό, ως μίνιμουμ προϋπόθεση κοινής αποδοχής, το ΕΠΑΜ και το ΑΚΚΕΛ συμφώνησαν να αναλάβουν πρωτοβουλία συσπείρωσης ευρύτερων πατριωτικών – δημοκρατικών δυνάμεων, καλώντας τις δυνάμεις αυτές να συστρατευθούν σε κοινή κάθοδο στις εκλογές, συνεργαζόμενες σε μετωπικό σχήμα, οι βάσεις του οποίου τέθηκαν με τη συμφωνία συνεργασίας των δύο κομμάτων. Μόνον με μια τέτοια μετωπική συστράτευση, ο χώρος των ευρύτερων δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων, θα καταφέρει να δώσει και πάλι ελπίδα στον ελληνικό λαό, αφυπνίζοντας το θάρρος και τη μαχητικότητα του»!

Μετά από λίγες ημέρες, εξ όσων φαίνεται έγινε περαιτέρω διεύρυνση, όπως ενημερωνόμαστε με ΔΤ της 19 Ιουνίου 2019 του ΔΗΚΚΙ:

«Το ΔΗ.Κ.ΚΙ., εμμένοντας στα ιδεολογικό-πολιτικά του προτάγματα και τον αγώνα για την ανατροπή της αποικιοποίησης της χώρας,…μετά την αλλαγή του πολιτικού πλαισίου, της ηγεσίας και του προσανατολισμού του πολιτικού φορέα που μέχρι τώρα συνέπραττε (ΛΑ.Ε.), οφείλει να πάρει καθαρή θέση. Οφείλει να δώσει, με βάση τις αρχές του, τη μάχη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια συστράτευσης.

Σεβόμενο τους αγώνες των στελεχών, μελών και φίλων του για την Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση, σεβόμενο την στρατηγική του αντιμνημονιακού, αντινεοφιλελεύθερου δημοκρατικού – πατριωτικού μετώπου, την οποία διατυπώνει από το 2010 και την ανάγκη να αναθαρρήσει η ελπίδα και να υπάρξει μια προοπτική για την επόμενη ημέρα, δηλώνει παρόν στην μάχη των εκλογών. Στηρίζει το ψηφοδέλτιο που συγκροτείται από το Α.Κ.Κ.ΕΛ., το Ε.ΠΑ.Μ., την Ομοσπονδία Δανειοληπτών και ανένταχτους αγωνιστές και συμμετέχει σε αυτό, με τον επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗ.Κ.ΚΙ., Ευάγγελο Κρητικό και άλλα μέλη.

Παρά τις δυσκολίες και καθυστερήσεις, σχηματίζεται ένα αρκετά ισχυρό αντικαθεστωτικό ψηφοδέλτιο όλων των πατριωτικών δυνάμεων από διάφορες προελεύσεις, για να μπορέσει να συσπειρώσει τους πολίτες και να αρχίσει να τίθεται ένα τέρμα στον κατακερματισμό των δυνάμεών μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε με αξιώσεις και αποτελεσματικότητα τις αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές συμμορίες της παγκοσμιοποίησης όποια μορφή και αν έχουν»!

Συστράτευση, όχι όλων των πατριωτικών δυνάμεων…

Σε αυτήν την συνένωση είχε εκφράσει θετική άποψη και το Κίνημα “Λιοντάρια – συνέργεια για την Ελλάδα”. Το οποίο στις ευρωεκλογές 2019 συμπορεύτηκε σε κοινό ψηφοδέλτιο με το “Εθνικό Μέτωπο” και τον “Πατριωτικό Σύνδεσμο”!

Ωστόσο για λόγους άγνωστους σε εμάς, όχι μόνο αυτή η συνεύρεση δεν προχώρησε, αλλά υπήρξε και μια πολύ αιχμηρή δήλωση του επικεφαλής του Κινήματος “Λιοντάρια – συνέργεια για την Ελλάδα” κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη:

«Κανένα γλωσσικό κατέβασμα, δεν θα κατόρθωνε να ζωγραφίσει, την ποταπότητα των προέδρων Βάκη Τσιομπανίδη και Δημήτρη Καζάκη των κομματικών σχηματισμών του ΑΚΚΕΛ και του ΕΠΑΜ!

Με ψεύδη και εξαπατήσεις, αυτές οι ανήθικες κοπριές (σ.σ. δεν αποδεχόμαστε τους όρους) προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δίνουν αγώνες για να ενωθεί ο πατριωτικός χώρος. Η σημερινή (ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος) συμπεριφορά των Βάκη Τσιομπανίδη και Δημήτρη Καζάκη απέναντι μας και απέναντι σε πληθώρα πατριωτικών κομμάτων και κινημάτων είναι χωριατιά. Είναι προστυχιά. Είναι κουταμάρα. Είναι αφιλοτιμία. Και είναι ξιπασιά. Όταν η ξετσίπωτη Γύφτισα – η τωρινή πατριωτική παράταξη – πετάξει τα παληοχρώματά της και φορέσει τα χρώματα της ηθικής και της εντιμότητας, τότε μόνο θα ξεβρομίσει και θα μεγαλουργήσει»!

Πράγματι πολύ αιχμηρή και επιθετική ανακοίνωση, που ενισχύει τις πληροφορίες μου, πως πριν από την τελική συμφωνία ΕΠΑΜ – ΑΚΚΕΛ σε κοινή εκλογική κάθοδο – την οποία θεωρώ ρευστή και ρηχή και η οποία δεν θα έχει πολιτικό μέλλον – υπήρξαν πολλές και ποικίλες αντεγκλήσεις μεταξύ μελών του ΕΠΑΜ με τον Βάκη Τσιομπανίδη!

Όμως με τούτα και με εκείνα, η πολυδιάσπαση του πατριωτικού χώρου είναι δεδομένη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει από τώρα σαμπάνιες για την αυτοδυναμία του κόμματός του!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια επόμενη ημέρα της 7ης Ιουλίου, πολύ δύσκολη για την Πατρίδα, αφού Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος…