Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Σύνοδος του ΟΗΕ – ξέρετε του Οργανισμού που έχει βγάλει ψηφίσματα για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και που οι Τούρκοι επί δεκαετίες τα έχουν γραμμένα εκεί όπου δεν πιάνει μελάνι – στην Νέα Υόρκη για το κλίμα, όπου παραβρέθηκαν πολλοί ηγέτες χωρών, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο “Σουλτάνος” της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Το σίγουρο είναι πως, όλοι οι παρευρισκόμενοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ αυτών, αιφνιδιάστηκαν από την 15λεπτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, αφού για πρώτη φορά σε μια τόσο σοβαρή διεθνή μάζωξη, κάποιος ηγέτης – και όχι ο οποιοσδήποτε – τους κατήγγειλε την Παγκοσμιοποίηση, της οποίας εκείνοι είναι τυφλά όργανα, αφού είναι μέλη της ΝΤΠ (Νέας Τάξεως Πραγμάτων)!

Καλώντας τους να ενστερνιστούν τον πατριωτισμό και να απορρίψουν την παγκοσμιοποίηση! Ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να αγωνιστεί για εθνικά θεμέλια και όχι να προσπαθεί να τα διαγράψει ή να τα αντικαταστήσει! Το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες, όπου απειλούνται οι θρησκευτικές ελευθερίες, υπενθυμίζοντας ότι οι πλέον διωκόμενοι είναι οι Χριστιανοί!

Αλλά επίσης, με σκληρό τρόπο είπε στο αποσβολωμένο ακροατήριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών:

«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για εκείνους τους ακτιβιστές των ανοικτών συνόρων (σ.σ. λέτε να εννοούσε και τα χολιγουντιανά “μεγαθήρια” Αντζελίνα Τζολί, Σούζαν Σάραντον – που επισκέφτηκαν από “ανθρωπισμό” και τα νησιά μας – Ρίτσαρντ Γκιρ κ.α. και οι οποίοι ήταν πολέμιοι της εκλογής στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ;) που κρύβονται πίσω από τη ρητορική της κοινωνικής δικαιοσύνης: Οι πολιτικές είναι σκληρές και κακόβουλες. Ενθαρρύνετε εγκληματικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Βάζετε τη δική σας αίσθηση της αρετής πάνω από τη ζωή, την ευημερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια… Το μέλλον δεν ανήκει στη Νέα Τάξη, αλλά στην Εθνική Δεξιά»!

Οι Νεοταξίτες εφηύραν την Συμφωνία των Πρεσπών…

Και ενώ αυτά συνέβαιναν στη Νέα Υόρκη, στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση “Διάλογοι” που διοργάνωσε το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, ένα μέλος της ΝΤΠ, ο πρώην Δήμαρχος της Πόλεως Γιάννης Μπουτάρης, έλεγε, όπως τουλάχιστον καταγράφηκε σε διάφορα σάιτ, για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών:

«Υπακούσαμε στις εντολές των Αμερικάνων και των Γερμανών. Οι Ρώσοι δεν ήθελαν να λυθεί το θέμα! Οι αντιδράσεις στην Βόρεια Μακεδονία, υποστηρίχθηκαν με “ρώσικα χρήματα”»!

Κι αυτόν, τον “πατριώτη της αριστεράς” τον εξέλεξαν οι Θεσσαλονικείς δυο φορές Δήμαρχο της πόλης τους! Στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας!

Ωστόσο, κάνοντας τώρα μια σούμα των παραπάνω, θα μπορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του να μας δώσουν μερικές χρήσιμες απαντήσεις;

Ανήκουν στην ΝΤΠ ή στην Εθνική Δεξιά, αφού οι περισσότεροι από αυτούς αυτοαποκαλούνται ως δεξιοί;

Υπαγορεύτηκε η υποταγή της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ στην αποδοχή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών από το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ και από την Γερμανία;

Και εάν ναι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμη σκέπτεται τη βελτίωση αυτής της Συμφωνίας, όταν οι Σκοπιανοί καταπατούν μονομερώς αυτήν την διμερή Συμφωνία, όπως οι Τούρκοι καταπατούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την εισβολή τους στην Κύπρο;

Αλλά, που χρόνος για τέτοιες σκέψεις από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όταν έχει να λύσει πολλά και δύσκολα προβλήματα!

Ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη αδειάζει την οικογένεια Μπακογιάννη…

Αφού εκεί στη ΝΔ, “είναι μια ωραία ατμόσφαιρα” και δυστυχώς δεν μπορούν να διαχειριστούν την Εξουσία! Θα το πεις αλαζονεία, προσωπικά μαχαιρώματα συμφερόντων, ηλιθιότητα; Ίσως όλα μαζί και άλλα ακόμη!

Γιατί τα πέναλτι που κάνει καθημερινά η “γαλάζια παράταξη” δεν έχουν τελειωμό!

Τελευταίο σεισμικό κρούσμα, η επιθυμία της “Αττικό Μετρό” να αλλάξει την ονομασία δυο παραδοσιακών σταθμών με χριστιανικό προσδιορισμό, λόγω της θέσεως αυτών των σταθμών!

Εξέδωσε λοιπόν ανακοίνωση η “Αττικό Μετρό” πώς μετονομάζονται οι σταθμοί “Ευαγγελισμός” και “Αγίου Δημητρίου”, αντίστοιχα σε Παύλου Μπακογιάννη και Αλέξανδρου Παναγούλη!

Και γι΄ αυτήν την αθλιότητα ξέσπασε ένας κακός χαμός στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τέτοιος που προφανώς ανάγκασε την οικογένεια του αξέχαστου Παύλου Μπακογιάννη να βγάλει ανακοίνωση, αλλά και του ίδιου του γιου του και σημερινού Δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη στο λογαριασμό του στο fb:

«Ευχαριστούμε θερμά την “ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ”, για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού “Ευαγγελισμός” σε “Παύλος Μπακογιάννης”, την οποία δεν μπορούμε να αποδεχτούμε.

Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους, δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε, κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση και την ενότητα.

Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ»!

Ακολούθως έρχεται ο κ. Νίκος Ταχιάος, Πρόεδρος της “Αττικό Μετρό ΑΕ” και μας τρελαίνει τελείως! Αφού δια μέσω του ίδιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αδειάζει την οικογένεια Παύλου Μπακογιάννη, καταγγέλλοντας ότι η οικογένεια όχι μόνο ήταν ενήμερη εξαρχής για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά είχε κατά νου να χρηματοδοτήσει την εκδήλωση της μετονομασίας!

Λέγει επίσης πως ήθελε να αποφύγει τον όποιο σχολιασμό, αλλά το κάνει μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη!

Μας λέγει πώς, δεν του ήρθε ξαφνικά θεία επιφοίτηση και με το “καλημέρα” ένας Θεσσαλονικιός πρόεδρος της “Αττικό Μετρό” αποφάσισε να βαφτίσει ξανά τους σταθμούς της Αθήνας!

Εμείς να θυμίσουμε, πως ο Νίκος Ταχιάος είναι εκλεκτός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και γι΄ αυτό τοποθετήθηκε Πρόεδρος στην “Αττικό Μετρό”, αφού πρώτα απέτυχε να γίνει Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπου καταποντίστηκε εκλογικά, αλλά και βουλευτής Θεσσαλονίκης!

Από την άλλη μεριά όμως, είναι τυχαία αυτή η πρωτοβουλία μετονομασίας δυο σταθμών του μετρό, των οποίων τα ονόματα είναι αφιερωμένα στην Παναγία (λόγω του νοσοκομείου) και στον Άγιο Δημήτριο (λόγω της περιοχής);

Ενδεχομένως και να είναι τυχαίο το γεγονός, πως προεκλογικά είχε συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόξενο και φωτογραφήθηκε μπροστά από το πορτραίτο του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ! Θα έλεγε κάποιος, μα ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν κάποιοι; Ίσως επίσης να ήταν τυχαίο, το γεγονός πως, υπερηφανευόταν ότι εκ πεποιθήσεως δεν πήγε στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας!

Τέλος πάντων, αντιλαμβάνεστε πως το πρόβλημα στη ΝΔ και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι πάρα πολύ σοβαρό! Αγγίζει τα όρια, εκτός της κομματικής κρίσης και της ενδοοικογενειακής!

”Εθνικό” πρόβλημα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τις περίεργες φιλίες…

Την περασμένη Κυριακή σας έλεγα – σύμφωνα με πολύ σοβαρές πηγές από το εσωτερικό της ΝΔ – ότι ο “προδομένος” πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εκφράσει κάποια στιγμή “φωναχτά” τα θέλω της ψυχής του! Και ως μια άτυπη ρεβάνς της πρόωρης “ανατροπής” του από το Μαξίμου, από “φίλους” του, του εσωτερικού και του εξωτερικού! Αλλ΄ όμως, στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν μεγάλες συμμαχίες, οι οποίες δεν τον θέλουν να υπάρχει ως πολιτικό ενεργό πρόσωπο!

Γιατί, η επιμονή του, να πάει μέχρι το τέλος τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το θέμα της Novartis, έχει βάλει απέναντί του τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο!

Αφού ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θέλει “αίμα στην αρένα”, προκειμένου να μακροημερεύσει και ο ΠτΔ “επιβάλλεται” να τα έχει καλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Αλέξη Τσίπρα, μήπως και του δώσουν και την επόμενη 5ετία! Άλλωστε στην ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ήδη την ψήφο του στον Προκόπη Παυλόπουλο! Στον καλό – όπως είπε – ΠτΔ!

Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι φίλος με τον Προκόπη Παυλόπουλο! Κάτι σαν το alter ego του!

Σήμερα όμως, θα σας κάνουμε άλλη μια αποκάλυψη!

Λέγουν κάποιοι, κάποιοι άλλοι το φωνάζουν κιόλας στη ΝΔ, ότι η Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ πιέζει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να “προστατευτεί” ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος!

Του λέει χαρακτηριστικά η Καραμανλική πτέρυγα – όπως μου είπανε – Κυριάκο, ή σβήνεις το παιχνίδι, ή θα έχουμε εσωτερικό πρόβλημα!

Λέτε; Δεν μπορώ να το πιστέψω!

Μου είπαν όμως ακόμη, για πολύ καλή διαχρονική σχέση Παπαγγελόπουλου – Μιχαλολιάκου! Ναι, του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής!

Δεν μου είπαν βέβαια περισσότερα πράγματα, προς το παρόν τουλάχιστον!

Αλλά μου επεσήμαναν τα παρακάτω:

Μην ξεχνάς, ότι η Χρυσή Αυγή υπερψήφισε τη Βασιλική Θάνου ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού! Αυτή η πράξη χαρακτηρίστηκε, ως μια βαριά και ασήκωτη πράξη, γιατί έτσι η Χρυσή Αυγή αποδέχτηκε τους μηχανισμούς του νεοφιλελευθερισμού και του κοινοβουλευτικού συμμοριτισμού!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λέτε να είναι έτσι; Σας υπόσχομαι να προσπαθήσω να μάθω και τότε θα επανέλθω!