Η Ελλάδα πριν μερικές δεκαετίες υπήρξε απόλυτα φιλεύσπλαχνη και γενναιόδωρη προς τους Αλβανούς, οι οποίοι ρακένδυτοι έρχονταν στην ευημερούσα τότε Ελλάδα και απολάμβαναν τα αγαθά της εργασίας τους, συντηρώντας και τις φαμίλιες τους, που είχαν αφήσει στην Αλβανία, με την εξαγωγή συναλλάγματος! Έτσι στη χώρα μας δημιουργήθηκαν δεύτερης και τρίτης γενιάς Αλβανοί, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, σπούδασαν στα ελληνικά σχολεία και χαίρονται τον τρόπο ζωής μιας δημοκρατικής και πολιτισμένης χώρας της Ευρώπης!

Θα περίμενε λοιπόν ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος, όλοι αυτοί τουλάχιστον, να μην είναι αχάριστοι, να εκτιμούν και να σέβονται την χώρα στην οποία φιλοξενήθηκαν και μεγαλούργησαν!

Αντίθετα με όλους εκείνους, που ζουν σήμερα στο φασιστικό καθεστώς του Έντι Ράμα στην Αλβανία, και οι οποίοι ούτε κατά διάνοια απολαμβάνουν οφέλη ωσάν αυτά των διαβιούντων εδώ συμπατριωτών τους!

Θα περίμενε λοιπόν ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος επί γης, οι Αλβανοί δεύτερης και τρίτης γενιάς, να είχαν μπολιαστεί με φίλτρο αγάπης προς την Ελλάδα αφού γεννήθηκαν και σπούδασαν στην Ελλάδα, αντίθετα με τους γονείς τους που πάντα επιδείκνυαν μια εχθρική διάθεση προς την Ελλάδα, την οποία μετέφεραν από την χώρα τους ερχόμενοι εδώ!

Μιας χώρας πάντα εχθρικής της Ελλάδος, που δεν σεβάστηκε ποτέ τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας! Η οποία (Αλβανία) καταπάτησε και εξακολουθεί να καταπατά τη Συμφωνία που ονομάστηκε “Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας” (17 Μαΐου 1914) και στο οποίο αναγνωριζόταν η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, το δικαίωμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία καθώς και η θρησκευτική ελευθερία της ελληνικής μειονότητας! Μια διεθνή Συμφωνία – Συνθήκη που ουδέποτε αναιρέθηκε από μεταγενέστερη Συνθήκη!

Από τη στιγμή μάλιστα, που η Αλβανία ήταν πάντα φιλική με την Τουρκία και η όποια της ενέργεια στην εξωτερική της πολιτική υπαγορεύεται από το καθεστώς της Άγκυρας!

Αλλά θα πιστεύαμε ότι αυτοί της δεύτερης γενιάς Αλβανοί, παίρνοντας την ελληνική υπηκοότητα και οι οποίοι κατατάσσονται στον ελληνικό στρατό για να υπηρετήσουν την θητεία τους, θα είχαν μια άλλη φιλική αντίληψη για την Ελλάδα!

Δυστυχώς όμως τα δείγματα που κατά καιρούς παρουσιάζουν είναι εντελώς ανθελληνικά! Από την εποχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν το 2017 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό και “παίζοντας” την φωτογραφία στα Social media! Τότε το ΓΕΣ ανακοίνωνε ότι θα διερευνούσε αυτήν την ανθελληνική εθνικιστική αλβανική πράξη και θα εξέταζε και τις όποιες διοικητικές ευθύνες! Προφανώς όμως από την τότε ηγεσία του Στρατού μας δεν πρέπει να έγινε σωστή έρευνα! Γιατί εάν είχε γίνει, δεν θα είχαμε το προ ολίγων ημερών νέο ανθελληνικό κρούσμα στον Στρατό μας! Όπου “Αλβανοί” μιλώντας άπταιστα αλβανικά, υπηρετούντες στον ελληνικό Στρατό έδιναν παραγγέλματα σε στρατευμένα Ελληνόπουλα με αναφορά σε Αλβανούς! Όλοι τους φορούσαν μπερέ που ενδεχομένως παραπέμπει σε στρατόπεδο Τεθωρακισμένων!

Ωστόσο μαθαίνουμε, πως το νέο ανθελληνικό κρούσμα στον Στρατό μας αναλύεται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και ήδη έχει διαταχτεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)!

Το αντεθνικό αυτό ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό και η παρούσα ηγεσία του ΓΕΣ θα πρέπει να ξεριζώσει άμεσα την ρίζα του κακού διά μέσω μεγάλης και λεπτομερούς έρευνας, πριν αυτό δηλητηριάσει ολοκληρωτικά τον Στρατό μας!

Με παραπομπή βέβαια των εμπλεκομένων σε Στρατοδικείο και αν αποδειχτεί η πραγματικότητα του γεγονότος, τότε θα πρέπει μέσω πολιτικής κυβερνητικής απόφασης να απελαθούν στην Αλβανία τα μέλη της οικογένειας των εμπλεκομένων!

Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί υπό ποια ιδιότητα οι “Αλβανοί” έδιναν σε στρατευμένα Ελληνόπουλα παραγγέλματα; Ήταν υπαξιωματικοί;

Για να δούμε έτσι το μέγεθος διάβρωσης του Στρατού μας από την ανεμελιά και τον εφησυχασμό των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων!

Γιατί πολύ φοβούμαι, ότι κάποια στιγμή θα βιώσουμε πιο ακραίες καταστάσεις από ενδεχομένως αποφοιτήσαντες της Στρατιωτικής Σχολής Ευέλπιδων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής