Σε κείμενά μου έχω αναφερθεί κατά το παρελθόν σε άρθρα του κυρίου Νίκου Ιγγλέση, όπως και στην εβδομαδιαία εκπομπή μου, στην τηλεοπτική παραγωγή “Άρωμα Ελλάδος”. Επίσης τα αναρτώ όλα στο ιστολόγιό μου www.egerssi.gr!

Ο πρόλογός μου αφορά ένα νέο άρθρο του κ. Νίκου Ιγγλέση με τίτλο: “Πολιτικοί γυρολόγοι” και από το οποίο θα σας παραθέσω αποσπάσματα, που καταδεικνύουν τη διαχρονική πολιτική σήψη της κοινωνίας μας και την οποία εκμεταλλεύονται πολιτικοί γυρολόγοι για να απολαμβάνουν ευκαιριακά αγαθά του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος!

«Τα μεγάλα αδιέξοδα και η παρακμή που βιώνει η ελληνική κοινωνία, τουλάχιστον από το 2010, επιτρέπει στους κάθε είδους πολιτικούς γυρολόγους να εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις, την απόγνωση, την απελπισία και το θυμό των πολιτών. Οι πολιτικοί γυρολόγοι αποτελούν μικρή μειοψηφία, αλλά η επίδρασή τους είναι καθοριστική στο πολιτικό γίγνεσθαι. Μπορεί να μην επηρεάζουν ευθέως μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αλλά αποπροσανατολίζουν και οδηγούν σε συνεχή αδιέξοδα τους πολίτες που είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για να αλλάξει η σημερινή πορεία των πραγμάτων. Οι πολιτικοί γυρολόγοι δεν έχουν αρχές, δεν έχουν ιδεολογικές και πολιτικές σταθερές. Λειτουργούν όμως ως κυματοθραύστης στη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας, οδηγούν σε αλλεπάλληλες ήττες και κατά συνέπεια στην αδρανοποίηση της πρωτοπορίας του λαού. Οι γυρολόγοι της πολιτικής επιθυμούν, με κάθε τρόπο, να «βγουν στον αφρό», να παίξουν κάποιο ρόλο, να αναγνωριστούν οι ικανότητές τους, να αναδειχθούν βουλευτές. Δεν τους ενδιαφέρουν τα πραγματικά συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας ούτε τα συμφέροντα της πατρίδας. Γι’ αυτό είναι ικανοί για τις μεγαλύτερες “κωλοτούμπες” ξεχνώντας όσα υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα. Οι πολιτικοί γυρολόγοι αναζητούν την ισχύ για να προσκολληθούν. Ένα σχετικά μεγάλο κόμμα, ένας λίγο ή πολύ αναγνωρίσιμος αρχηγός και η ύπαρξη ικανών χρηματικών πόρων είναι τα στοιχεία που τους “μαγνητίζουν”. Οι ιδεολογικές διακηρύξεις, οι πολιτικές θέσεις, η αξιοπιστία των προσώπων δεν τους ενδιαφέρει. Βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες»!

Διαβάζουμε επίσης στη συνέχεια του άρθρου του κ. Νίκου Ιγγλέση:

«…Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα εκμεταλλεύεται αυτούς τους “πραγματευτάδες” προκειμένου να εκτονώνει τις κατά διαστήματα αντιδράσεις και στη συνέχεια ενσωματώνει πολλούς από αυτούς. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε πολλά παραδείγματα. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΛΑΟΣ, αφού ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενσωματώθηκαν στη ΝΔ που δεν είχε ψηφίσει το αρχικό μνημόνιο. Το ίδιο έγινε στην πορεία με τους περισσότερους βουλευτές και στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, που δημιουργήθηκε με σκοπό να “φρενάρει” τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι βουλευτές των ΑΝΕΛ, αφού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, ενσωματώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του “σημιτικού ΠΑΣΟΚ” ενσωματώθηκαν στη ΝΔ και άλλα του “πατριωτικού ΠΑΣΟΚ” στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι ανάλογο προβλέπεται να γίνει και με τα σημερινά μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ΜέΡΑ25. Αυτό συμβαίνει γιατί κανένας απ’ αυτούς τους πολιτικούς σχηματισμούς δεν έχει επεξεργασμένη αξιόπιστη εναλλακτική στρατηγική και δεν έχει οριοθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στο υπάρχον εξαρτημένο πολιτικό σύστημα…»!

Καταλήγει στο άρθρο δε – και το οποίο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο – ο κ. Νίκος Ιγγλέσης:

«…Όλοι δηλώνουν πατριώτες, αλλά ο πατριωτισμός τους είναι ένα “πουκάμισο αδειανό”. Κανείς τους δε μιλάει για το ευρώ (σ.σ. έργο Σημίτη) που δημιούργησε το συναλλαγματικό χρέος και το οποίο με τη σειρά του έχει υποδουλώσει τη χώρα στους δανειστές. Αυτοί οι πολιτικοί “πραγματευτάδες” ακόμα κι αν, συνεργαζόμενοι με άλλους, βρεθούν στην κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, δηλαδή, μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Πέρασαν πάνω από έντεκα χρόνια και κάποιοι δε θέλουν να καταλάβουν ότι η πραγματική κυβέρνηση της χώρας δε βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη. Αν δεν προετοιμάσεις ένα πολιτικό υποκείμενο, τα στελέχη του και τους πολίτες γι’ αυτή τη μάχη καμιά εναλλακτική δυνατότητα για την επιβίωση του έθνους δεν μπορεί να υπάρξει.»!

(Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδώ)!

Με εντολή της Γερμανίας δημιουργήθηκε το 1968 το ΠΑΚ…

Το παραπάνω άρθρο είναι απόλυτα αποκαλυπτικό και ξεγυμνώνει τους “ευκαιριακούς πολιτικούς πραματευτάδες” και οι οποίοι ενεργούν για “ένα φεγγάρι” ως η βαλβίδα της χύτρας που βράζει και που πρέπει να την χαλαρώσεις προκειμένου η χύτρα να μην εκραγεί!

Βέβαια θα ήθελα να σταθώ και στην αναφορά του κ. Νίκου Ιγγλέση, πως “Πέρασαν πάνω από έντεκα χρόνια και κάποιοι δε θέλουν να καταλάβουν ότι η πραγματική κυβέρνηση της χώρας δε βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη”!

Έτσι ακριβώς είναι! Επανειλημμένα έχω τοποθετηθεί και έχω γράψει, ότι ειδικότερα στα μνημονιακά χρόνια η Ελλάς είναι μια χώρα υπό κατοχή! Υπό της γερμανικής Κατοχής! Από τη στιγμή που η Γερμανία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έχασε τον Πόλεμο (Β΄ Παγκόσμιο) με απόλυτη ευθύνη της Ελλάδος! Της Ελλάδος, που δεν υποτάχτηκε στον φασιστικό Άξονα, παίζοντας κυρίαρχο ρόλο στη διάλυσή του! Από την εποχή της λήξεως του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου λοιπόν, η Γερμανία στο “μυαλό” της είχε δυο πράγματα! Την αναστήλωσή της από τις στάχτες της και την οικονομική κυριαρχία ακολούθως της Ελλάδος!

Στην υλοποίηση αυτού του τιμωρητικού σατανικού σχεδίου έπρεπε να δημιουργήσει Έλληνες Γκαουλάϊτερ (γερμανικά Gauleiter, που ήταν επί ναζιστικού καθεστώτος, ο επικεφαλής μιας διοικητικής περιφέρειας – Gau), και οι οποίοι “εκπαιδευμένοι” στη Γερμανία, θα έρχονταν στην Ελλάδα στη συνέχεια για να δημιουργήσουν το υπόβαθρο αυτής της Κατοχής!

Στα όσα παραπάνω ισχυρίζομαι, συνέβαλε φίλος αναγνώστης των άρθρων μου και ο οποίος μου κατέθεσε τα παρακάτω εξ αφορμής της έρευνάς μου: Η Γερμανική Κυβέρνηση έστειλε Στρατιωτικό Αεροπλάνο, νομίζω το 1968, και παρέλαβε τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Οικογένειά του -εννοείται κατόπιν πίεσης της Γερμανικής Κυβέρνησης απέναντι των κρατούντων της Ελλάδος – και τον μετέφερε εις την Σουηδία, και έκτοτε από την Σουηδία είχε σοβαρές προσβάσεις εις την Γερμανία, όπου ζούσαν 400 χιλιάδες Έλληνες, με την εκεί εν συνεχεία Οργάνωση του ΠΑΚ (σ.σ. Το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα ήταν μια πολιτική αντιδικτατορική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Στοκχόλμη της Σουηδίας το 1968 με στόχο μια δυναμική και συντονισμένη αντίσταση στη Δικτατορία που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα)! Το ΠΑΚ τότε στηρίχτηκε από πολλούς, αλλά και τα πολύ – εκείνη την εποχή – ισχυρά Γερμανικά Συνδικάτα. Αργότερα από το ΠΑΚ ξεπήδησε και δημιουργήθηκε το ΠΑΣΟΚ!

Τομεάρχες του ΠΑΚ στη Γερμανία ήταν, ο Κάρολος Παπούλιας, ο Κώστας Σημίτης και ο Άκης Τσοχατζόπουλος…

Την εποχή του ΠΑΚ στη Γερμανία, Τομεάρχες του (στη Γερμανία) ήταν 3 πρόσωπα, της απολύτου εμπιστοσύνης του Ανδρέα Παπανδρέου:

Στην Βόρεια Γερμανία ήταν επικεφαλής ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος στην μεταπολιτευτική Ελλάδα διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την περίοδο 2005 – 2015. Όταν άκουσε με την ανάληψη των καθηκόντων του – χωρίς να αντιδράσει – την Πρόεδρο εκείνης της Βουλής των Ελλήνων Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη να του λέγει, ότι επί της Προεδρίας του θα μειωθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος προς όφελος της ειρήνης στην Ευρώπη, καθώς θα δεχτεί μεταβολές και η Δημοκρατία! Υπήρξε ο Κάρολος Παπούλιας από τα πλέον ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και εκ των στενών – έμπιστων συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου! Διαχειρίστηκε τα θέματα του Υπουργείου Εξωτερικών για δεκατέσσερα χρόνια, δηλαδή, σε όλη τη διάρκεια των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου!

Ο Κάρολος Παπούλιας την εποχή του ΠΑΚ διέμενε στην Κολωνία!

Στην Κεντρική Γερμανία ήταν επικεφαλής ο Κώστας Σημίτης διαμένων στο Mainz (Μάινζ), όπου διέμενε/νει και ο αδελφός του Καθηγητής Σπύρος Σημίτης! Ο Κώστας Σημίτης διατέλεσε Πρωθυπουργός από το 1996 – 2004 και σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν Υπουργός σε διάφορα υπουργεία! Ήταν Πρωθυπουργός στην Ελληνοτουρκική κρίση των Ιμίων (1996) και υπέγραψε την Συνθήκη της Μαδρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στις 8 Ιουλίου 1997. Η συγκεκριμένη Συμφωνία δημιούργησε ιδιαίτερη ζημιά για εμάς στις διμερείς ελληνοτουρκικές σχέσεις, και η οποία επηρεάζει, ακόμη και σήμερα το status στην ευρύτερη περιοχή! Θεσπίστηκε με την απόλυτη ενθάρρυνση από την πλευρά των ΗΠΑ. Σε αυτήν την Σύμβαση νομιμοποιήθηκαν και αναζωπυρώθηκαν οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί των “Γκρίζων Ζωνών” στο Αιγαίο Πέλαγος!

Το 1999 (10-11 Δεκεμβρίου) στο Ελσίνκι της Φιλανδίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κώστας Σημίτης αναγνώρισε δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος!

Διέμενε την εποχή του ΠΑΚ στο Μάινζ ο Κώστας Σημίτης! Την πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου “Ρηνανία – Παλατινάτο”, του οποίου Πρωθυπουργός ήταν ο Helmut Kohl, αργότερα επί 16 χρόνια Καγκελάριος της Γερμανίας και Μέντορας της μετέπειτα – επίσης επί 16 χρόνια – Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, που μας οδήγησε επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου (2010) στις οικονομικές δαγκάνες της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ!

Στην Νότια Γερμανία ήταν επικεφαλής ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος διέμενε στο Μόναχο! Ο “ωραίος Μπρούμελ” υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με συνεχείς παρουσίες σε κυβερνήσεις του, από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου!

Έτσι δεν ήταν τυχαίο, ότι αυτά τα 3 πρόσωπα ανέλαβαν ανώτατες θέσεις εις την Μεταπολιτευτική Ελλάδα, που έκριναν το μέλλον της, διαμορφώνοντάς το όπως ακριβώς είναι σήμερα!

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως ο αδελφός του Κώστα Σημίτη, Σπύρος Σημίτης, ο οποίος ως Καθηγητής ήταν/είναι πολύ σημαίνον και γνωστό πρόσωπο στη Γερμανία αποτέλεσε Σύμβουλο Γερμανικών Κυβερνήσεων, ακόμη κι αυτής της Γερμανικής Βουλής. Ο οποίος μεταξύ των άλλων ήταν και ο εμπνευστής “του Νόμου Προσωπικών Δεδομένων”! Ενός Νόμου 250 Σελίδων, μια πρωτοποριακή παγκόσμια κοινοτυπία, η οποία έκτοτε υιοθετήθηκε και ως Νόμος και Ευαγγέλιο από όλα τα Κράτη της ΕΕ!

Βέβαια, όλοι οι παραπάνω αναφερθέντες, με τις υψηλές τους θεσμικές θέσεις συνετέλεσαν ώστε η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens να οικειοποιείται όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα εκείνων των δεκαετιών! Έτσι εκ των ανωτέρω μπορείτε να συμπεράνετε τον εν συνεχεία αυξανόμενο βαθμό της επιρροής της Γερμανίας εις τα δρώμενα της Ελλάδος, η οποία Γερμανία χρησιμοποίησε αυτά τα πρόσωπα, ώστε αυτά ως όργανα και εργαλεία της να “υπηρετούν” τα γερμανικά συμφέροντα και στην συνέχεια η Γερμανία να εξυπηρετεί τα τουρκικά σχέδια!

“Εκσυγχρονιστές” του Κώστα Σημίτη, οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης…

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, είναι ακόμη εδώ ενωμένο δυνατό! “Μετακόμισε” ένα μεγάλο του μέρος του στη ΝΔ και στην ουσία σήμερα τρέχει όλες τις πολιτικές εξελίξεις, αφού κατέχει τα μισά υπουργεία της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη! “Μετακόμισε” ένα μεγάλο μέρος του στον ΣΥΡΙΖΑ και στη διακυβέρνηση της Ελλάδος από τον Αλέξη Τσίπρα, κατείχε επίσης, τα μισά υπουργεία διαμορφώνοντας αντεθνική πολιτική!

Η προ ημερών ηχηρή παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στα “Κυριακάτικα Νέα”, όπου υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, απέδειξε ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτόν τον τόπο! Το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει, είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ είτε λέγεται ΝΔ!

Και αν το προτιμάτε, μας κυβερνάει η Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής