Ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο για την δυνατότητα συμμετοχής ιδιωτών στο δίκτυο παροχής νερού. Στο δίκτυο αρχικά, για να μπορούν, μετά από λίγο, να έχουν πρόσβαση και στα αποθέματα νερού. 

Η συνταγή είναι γνωστή και δοκιμασμένη. Την είδαμε με τον ΟΤΕ, με τον ΟΣΕ, με τη ΔΕΗ, με τα λιμάνια, τις μαρίνες, τα αεροδρόμια και έναν σωρό άλλους τομείς. Αφού, όπως λένε, δεν λειτουργεί σωστά το Δημόσιο, ας μπουν ιδιωτικές εταιρείες για να υπάρχουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.

Φυσικά, με αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε οι υπηρεσίες βελτιώθηκαν αλλά ούτε και οι τιμές. Μια θέαση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας και μια υπενθύμιση του εγκλήματος στα Τέμπη, είναι υπεραρκετή για να πείσει τον οποιοδήποτε.

Το Δημόσιο που μας λένε ότι δεν λειτουργεί και είναι αλήθεια, δεν λειτουργεί γιατί απλά είναι ένα τσιφλίκι βολέματος του κομματικού κράτους. Αλλά ούτε και οι ιδιωτικοποιήσεις τους δεν λειτουργούν, γιατί πολύ απλά είναι ένα ξεπούλημα. Ένα ξεπούλημα με μίζες σε πολυεθνικές και ημετέρους επιχειρηματίες που απλά δημιουργεί ολιγοπώλεια και καρτέλ.

Αυτή είναι η ουσία του φιλελευθερισμού, τώρα και πάντοτε.

Όχι η ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όχι υγιείς ανταγωνισμός αλλά η συγκέντρωση του πλούτου και των αγαθών στα χέρια λίγων και διαπλεκόμενων.

Όχι, το κράτος δεν πρέπει να κάνει τον επιχειρηματία, αλλά οφείλει να παρέχει κοινωνικά αγαθά στον πολίτη, να τον αφήνει να επιχειρεί σε καθεστώς ισότητας, να θεσπίζει κανόνες και κυρίως να βρίσκει λύσεις. Όχι, να ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο, όχι να καταστρέφει τον μικρό εις βάρος του μεγάλου και φυσικά να μην κάνει ελεημοσύνη με καλάθια και κουπόνια.

Υπεραπλούστευση; Ίσως, αλλά και η πολιτική του «πονάει Δημόσιο, χαρίσει δημόσιο», σίγουρα δε αποτελεί τη λύση. Λύση είναι αρχικά, η κάθαρση του πολιτικού και οικονομικού πλέγματος εξουσίας. Έπειτα, η επιστροφή σε μια Εθνική οικονομία, μακριά από υπερεθνικά κέντρα εξουσίας και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Όμως αυτό απαιτεί πρώτα μια πολιτική από Έλληνες, για τους Έλληνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Η Ιωάννα Καραδήμα είναι υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες