ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γάτα στο Χονγκ Κονγκ διαγνώστηκε με κορωνοϊό – «Κόλλησε» από την ιδιοκτήτριά της

Γάτα στο Χονγκ Κονγκ διαγνώστηκε με κορωνοϊό – «Κόλλησε» από την ιδιοκτήτριά της

Ακόμα μία γάτα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό αυτή τη φορά στο Χονγκ Κονγκ, έχοντας απ’ ότι φαίνεται μολυνθεί από την ιδιοκτήτρια της.

Η γάτα στο Χονγκ Κονγκ εστάλη σε ειδικές εγκαταστάσεις καραντίνας τη Δευτέρα, αφού πρώτα η ιδιοκτήτριά της, μια 25χρονη γυναίκα, διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Δείγματα από τα σωματικά υγρά της γάτας, εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά στον ιό, αλλά το κατοικίδιο δεν εμφανίζει συμπτώματα.

«Η γάτα δεν έχει δείξει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας» δήλωσε εκπρόσωπος του Τμήματος Αγροτικής και Θαλασσινής Διατήρησης (AFCD).

Μέχρι την Τρίτη, 27 σκύλοι και 15 γάτες εκρατούντο στις εγκαταστάσεις καραντίνας. Τέσσερα εξ αυτών έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια των ιδιοκτητών τους. Νωρίτερα τον Μάρτιο, δύο σκύλοι είχαν διαγνωστεί θετικά στον ιό στο Χονγκ Κονγκ, ένα Πομεράνιαν και ένας Γερμανικός Ποιμενικός.

Το Πομεράνιαν έχασε τη ζωή του δύο ημέρες μετά την έξοδο του από την καραντίνα, αλλά ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα της ηλικίας του παρά εξαιτίας του ιού, αφού το σκυλί ήταν 17 ετών.

Το άλλο σκυλί παραμένει σε καθεστώς καραντίνας παρά το γεγονός πως οι εξετάσεις έχουν βγει αρνητικές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη Πέμπτη, μία γάτα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό στο Βέλγιο, αφού κόλλησε την ασθένεια από τον ιδιοκτήτη της. Σε αντίθεση με το περιστατικό στο Χονγκ Κονγκ, η γάτα εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας, όπως διάρροια, έμετους και ενώ τα νέα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μετάδοσης από άνθρωπο σε ζώο είναι πολύ μικρότερος από τον αριθμό των ανθρώπων. Νωρίτερα την Τρίτη, ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στον κόσμο ξεπέρασε τις 800.000, με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά τις 41.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.