ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αργεντινή: Ανακαλύφθηκε ένας από τους μεγαλύτερους δεινοσαύρους στην ιστορία (βίντεο)

Αργεντινή: Ανακαλύφθηκε ένας από τους μεγαλύτερους δεινοσαύρους στην ιστορία (βίντεο)

Σε μία απίστευτη ανακάλυψη προχώρησαν ερευνητές, που φέρονται να βρήκαν τον μεγαλύτερο δεινόσαυρο του κόσμου.

Σύμφωνα με το Live Science, οι ερευνητές εκτιμούν ότι μπορεί να είναι το μεγαλύτερο ζώο που έχει ζήσει ποτέ στη Γη.

Τα υπολείμματα του ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2012 στην επαρχία Neuquén στη βορειοδυτική Παταγονία, αλλά η ανασκαφή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Τα οστά που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής δείχνου ότι ήταν πιθανώς τιτανόσαυρος, ο μεγαλύτερος που είχε καταγραφεί. Οι τιτανόσαυροι είχαν μεγάλο λαιμό, ήταν χορτοφάγοι και έζησαν από την ύστερη Ιουράσια περίοδο (πριν από 163,5 εκατομμύρια έως 145 εκατομμύρια χρόνια) έως το τέλος της Κρητιδικής περιόδου (πριν από 145 εκατομμύρια έως 66 εκατομμύρια χρόνια).



«Λαμβάνοντας υπόψη τις μετρήσεις του νέου σκελετού, φαίνεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα σαυρόποδα που έχουν βρεθεί ποτέ», δήλωσε στο Live Science, ο Paul Barrett, παλαιοβιολόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Οι ίδιοι εκτιμούν πως μόλις ολοκληρωθεί η ανασκαφή, θα μπορέσουν να τον ταξινομήσουν ως εντελώς νέο είδος.

Προς το παρόν, δεν μπορούν να υπολογίσουν το μήκος του αλλά οι αναλύσεις οστών που έχουν βρεθεί δείχνουν ότι είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος τιτανόσαυρος που έχει ανακαλυφθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το δείγμα αυτό, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σαουρόποδα που έχουν βρεθεί ποτέ και πιθανώς υπερβαίνει το μέγεθος του Παταγοτιτάν», έγραψαν οι ερευνητές. Ο Παταγοτιτάν είχε ύψος περίπου 15 μέτρα και ζύγιζε 62 μετρικούς τόνους, που ισοδυναμεί με το βάρος περίπου δώδεκα ασιατικών ελεφάντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.