ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Χαλκιδικής – Έγινε αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Χαλκιδικής – Έγινε αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ανοιχτά του Αγίου Όρους. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και στην Αθήνα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:48. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,4 Ρίχτερ. Το Ευρωμεσογειακό έδωσε τον σεισμό στα 5,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 138 χιλιόμετρα Ανατολικά-Νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης και εστιακό βάθος στα δυο χιλιόμετρα.

«Η θέση του επικέντρου εντοπίζεται με ένα παρακλάδι του ρήγματος της Ανατολίας και έχει μεγαλύτερη επίδραση στον τουρκικό χώρο», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει εκτίμηση για το αν είναι ο κύριος σεισμός.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στις Σέρρες, την Καβάλα, την Ξάνθη, τον Βόλο, τη Λάρισα και έφτασε μέχρι την Αττική. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Χαλκιδική – Δήμαρχος Σιθωνίας: «Έντονος ο σεισμός – Κουνήθηκε όλος ο δήμος»

Ο δήμαρχος Πάρης Ντέμπλας μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, ενώ υπογράμμισε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση επηρέασε όλο τον δήμο Σιθωνίας.

«Ήταν πάρα πολύ έντονος ο σεισμός και είχε διάρκεια. Έγινε αισθητός σε όλο τον δήμο Σιθωνίας, από τη Συκιά έως τον Μαρμαρά και τη Νικήτη». Μάλιστα, ο ίδιος συνέχισε και επισήμανε ότι «έως τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά σε κτήριο ή τραυματισμοί», ωστόσο, «αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση του μηχανισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.