ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κρήτη: Εισαγγελική παρέμβαση για τις φήμες περί μεγάλου σεισμού – Θα κληθεί να καταθέσει και ο Ευθύμιος Λέκκας

Κρήτη: Εισαγγελική παρέμβαση για τις φήμες περί μεγάλου σεισμού – Θα κληθεί να καταθέσει και ο Ευθύμιος Λέκκας

Παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση εξέδωσε ο εισαγγελέας Ηρακλείου Κρήτης σχετικά με την είδηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο περί δήθεν επικείμενου ισχυρού σεισμού 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη.

Την προκαταρκτική εξέταση θα αναλάβει να διενεργήσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα του διαχειριστή της ιστοσελίδας που δημοσίευσε το συγκεκριμένο θέμα ενώ θα κληθεί να καταθέσει και ο κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για κακόγουστο hoax που ανάγκασε τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμη Λέκκα να το διαψεύσει καθώς εμπλέκεται το όνομα του σε δήθεν μελέτη του σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο, ονόματι James Roguard.

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για ποινικά κολάσιμη πράξη και για άθλιο δημοσίευμα εναντίον του κοινωνικού συνόλου, το οποίο παράλληλα παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ στον Ελλαδικό χώρο, καθώς οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν τέτοια μεγέθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Cretalive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.