ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Σεισμός στην Αττική: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,3 Ρίχτερ

Σεισμός στην Αττική: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,3 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, κοντά στη Ραφήνα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 6,8 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ραφήνας.

Οι σεισμολόγοι μετά το φαινόμενο μίλησαν για τη δόνηση που προήλθε από περιοχή κοντά στον Μαραθώνα.

Σημειώνεται πως μετά την πρώτη αισθητή δόνηση, σημειώθηκαν αρκετοί σεισμοί μικρού μεγέθους, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 3,2 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμολόγος και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, είπε ότι δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς από 5 Ρίχτερ.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ανησυχία, λέγοντας πως πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα.

Μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσελέντης αναφέρει: «Πρόκειται για γνωστό ρήγμα, στα βόρεια του Μαραθώνα. Δεν βλέπω πρόβλημα γιατί η συγκεκριμένη περιοχή δίνει τέτοια γεγονότα. Παραθέτω ποιο κάτω χάρτες με το επίκεντρο, τις παραμέτρους και την «αισθητότητα» του σεισμού καθώς και τους έως τώρα μετασεισμούς.

Ακολούθησε μετασεισμός 2,1 Ρίχτερ αλλά λόγω του μικρού εστιακού βάθους μπορεί να έχουμε αρκετούς μετασεισμούς που μπορεί να τους καταλάβετε και οι οποίοι δεν εμπνέουν ανησυχία».

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας πως προς το παρόν δεν προκαλεί κάποια ανησυχία.

Ωστόσο, υποστήριξε πως είναι νωρίς ακόμη και θα πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν κάποιοι μικρότεροι μετασεισμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, στην περιοχή υπάρχει ρήγμα μικρών διαστάσεων, το οποίο έχει δώσει κατά το παρελθόν παρόμοιου μεγέθους σεισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.