Άνδρος: Γεννήθηκε σπάνιο μαύρο ελάφι – Το είδος του απειλείται με εξαφάνιση (φώτο)

Επιστημονική ονομασία «melanistic deer»

Άνδρος: Γεννήθηκε σπάνιο μαύρο ελάφι – Το είδος του απειλείται με εξαφάνιση (φώτο)

Στην φάρμα του Στέλιου Βαρθολομαίου στην Καππαριά της Άνδρου γεννήθηκε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα από τα πιο σπάνια ελάφια στον κόσμο. Ένα μαύρο ελάφι, γνωστό με την επιστημονική ονομασία «melanistic deer».

Πρόκειται για το ελάφι με την ασυνήθιστη γενετική παραλλαγή στο χρώμα. Ειδικότερα, ο οργανισμός του ζώου παράγει μεγάλα ποσοστά μελανίνης, χρωματίζοντας το τρίχωμα του μαύρο, μετάλλαξη η οποία μπορεί να παρουσιαστεί και σε άλλα ζώα, όπως, για παράδειγμα, στα λιοντάρια.

Πολύ λίγα μαύρα ελάφια έχουν απομείνει πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας κυρίως του παράνομου κυνηγιού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από εξαφάνιση. Οι ερευνητές, πάντως, υποστηρίζουν ότι το σκούρο χρώμα τούς προσφέρει έτσι ή αλλιώς ένα μεγάλο πλεονέκτημα επιβίωσης.

Μαύρα ελάφια έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς στο Όστιν του Τέξας, αλλά και σε ιδιωτικές φάρμες των ΗΠΑ, ενώ διάσημοι φωτογράφοι ανά τον κόσμο έχουν απαθανατίσει αυτά τα σπάνια ζώα στην άγρια φύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.