
Μετά τον ισχυρό σεισμό που «ταρακούνησε» το νησί νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπέστη σημαντικές ζημιές και φθορές.
Παρά το γεγονός ότι το κτίριο είναι αντισεισμικά κατασκευασμένο, παρουσιάστηκαν προβλήματα κυρίως στις εσωτερικές εγκαταστάσεις. Το πιο σοβαρό πλήγμα σημειώθηκε στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, όπου κατέρρευσαν μεγάλα τμήματα της ψευδοροφής, προκαλώντας φθορές σε τοίχους και οροφές.
Ευτυχώς, τη στιγμή του σεισμού δεν υπήρχαν φοιτητές ή προσωπικό στον χώρο, αποφεύγοντας έτσι τυχόν τραυματισμούς.
Μεταξύ των ζημιών που καταγράφηκαν, σημειώθηκε και κατολίσθηση στα Τέρτσα του δήμου Βιάννου Κρήτης. Λόγω της κατολίσθηση ο δρόμος Τερτσα – Μύρτος σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr θα παραμείνει κλειστός μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ήδη στο σημείο γίνεται έλεγχος και πηγαίνει μηχάνημα την αποκατάσταση της κατολίσθησης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.