ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Παπαδόπουλος για Τουρκία: «Κάποια στιγμή θα γίνει σεισμός 7,5 Ρίχτερ – Δεν γνωρίζουμε το πότε»

«Έχει δοθεί η εντύπωση ότι επίκειται ο σεισμός, όπου να 'ναι, αύριο, μεθαύριο»

Γ.Παπαδόπουλος για Τουρκία: «Κάποια στιγμή θα γίνει σεισμός 7,5 Ρίχτερ – Δεν γνωρίζουμε το πότε»

Ο σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του μίλησε για το ενδεχόμενο σεισμού 7,5 Ρίχτερ στην Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας πως «κάποια στιγμή θα ξαναγίνει εκεί μεγάλος σεισμός».

«Καλημέρα. Είμαι καλά και δεν ανέχομαι να με παίρνουν τηλέφωνο διευθυντές σχολείων από τη Μακεδονία και να μου λένε: “Να πάμε τα παιδιά εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη;”.

Και τους λέω: “Ναι, να πάτε αύριο κιόλας”. Πολύ κακώς. Έχει δοθεί η εντύπωση από συναδέλφους μου στην Τουρκία, μερικοί είναι και γνωστοί μου και έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν.

Πολύ καλοί επιστήμονες. Αλλά έχει δοθεί η εντύπωση ότι επίκειται ο σεισμός. Όπου να ‘ναι. Αύριο, μεθαύριο. Και αυτό βέβαια αναπαράγεται από τα ΜΜΕ στην Τουρκία, τα διεθνή ΜΜΕ, διότι η Τουρκία είναι μία τεράστια χώρα και έρχονται μετά και τα ελληνικά ΜΜΕ», ανέφερε αρχικά.

Όσον αφορά τις πινακίδες που προειδοποιούν για τσουνάμι σχολίασε: «Αυτό έιναι ένα πάγιο μέτρο. Μακροπρόθεσμο, που έχει αποφασιστεί στα πλαίσια της Ουνέσκο όταν το 2005 με δραστήρια ανάπτυξη της χώρας μας και εμού προσωπικά αποφασίσαμε να φτιάξουμε το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι».

«Πρέπει να βάλουμε πινακίδες (σ.σ. για τσουνάμι). Βάλαμε. Στην Κω. Το δέχθηκε η τοπική αρχή. Και όταν ήρθε η επόμενη τοπική αρχή μετά τις εκλογές τα ξηλώσανε. Είναι ένα πολύ κακό αρνητικό παράδειγμα. Και στο κοινό ερευνητικό κέντρο της ΕΕ που χρηματοδότησε πλήρως, ούτε μισή δραχμή δεν έβαλε η τοπική αρχή, έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ», ανέφερε ακόμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι αυτά που ονομάζουμε σεισμικά κενά. (…) Πρέπει να υπάρξει σειρά σεισμών (σ.σ. όπως τα 4,9 Ρίχτερ στο Τσανάκαλε) για να πούμε ότι επισπεύδει το μεγάλο. Κατά συνέπεια υπάρχει η προοπτική ως γνώση της σεισμολογίας ότι ναι κάποια στιγμή θα ξαναγίνει εκεί μεγάλος σεισμός, 7,5 περίπου. Όπως ήταν το 1999. Όλοι τον θυμόμαστε. Δεν γνωρίζουμε το πότε θα γίνει. Τι γνωρίζουμε; Ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.