ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό Τουρκία: «Η χώρα ολίσθησε κατά περίπου 3 μέτρα πιο κοντά στην Ελλάδα»

«Η μετακίνηση των λιθοσφαιρικών πλακών είναι συνεχής»

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό Τουρκία:  «Η χώρα ολίσθησε κατά περίπου 3 μέτρα πιο κοντά στην Ελλάδα»

O σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας για τον καταστροφικό σεισμό που κόστισε χιλιάδες ζωές σε Συρία και Τουρκία δήλωσε ότι η Τουρκία προωθήθηκε προς τα δυτικά, προς το Αιγαίο και ολίσθησε κατά περίπου 3 μέτρα όπως σας είχαμε αναφέρει σχετικά εδώ.

Με λίγα λόγια, ο σεισμός είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να μετακινηθεί κατά 3 μέτρα πιο κοντά στην χώρα μας.

Όπως είναι φυσιολογικό έκδηλη είναι η ανησυχία στην Ελλάδα και στις χώρες του «Δακτυλίου της φωτιάς» ως προς το αν μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο και σε αυτές.

O κ. Παπαδόπουλος  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας μετά τον σεισμό των 7,8 ρίχτερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η μετακίνηση των λιθοσφαιρικών πλακών είναι συνεχής. Από αυτή τη μετακίνηση προήλθε το σπάσιμο στο ρήγμα και ο σεισμός. Και ακριβώς επειδή έχουμε αυτή τη μετακίνηση δεν αποκλείεται να μεταδοθεί η πίεση, οι τάσεις όπως λέμε, και στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας. Yπάρχει πιθανότητα γιατί τα φαινόμενα είναι πολύπλοκα, δεν ακολουθούν αυστηρούς κανόνες», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.