Μεξικό: Μετρά τις πληγές του από τον κυκλώνα «Αγκάθα» – 11 νεκροί και 33 αγνοούμενοι

Ο μέχρι τώρα απολογισμός

Μεξικό: Μετρά τις πληγές του από τον κυκλώνα «Αγκάθα» – 11 νεκροί και 33 αγνοούμενοι

Tουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 33 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον κυκλώνα Αγκάθα που προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πολιτεία Οαχάκα, στις ακτές του νότιου Ειρηνικού του Μεξικού.

Ο κυβερνήτης Αλεχάντρο Μουράτ εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου του προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador την Τετάρτη το πρωί και είπε ότι η ισχυρή καταιγίδα είχε υποχωρήσει.

Ζήτησε να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 26 δήμους που επλήγησαν σοβαρά από τον κυκλώνα της κατηγορίας 2 που έπεσε στη στεριά τη Δευτέρα με μέγιστες παρατεταμένους ανέμους 105 mph.

Επρόκειτο για τον «πιο σφοδρό» κυκλώνα που έχει καταγραφεί στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό οποιονδήποτε Μάιο από το 1949, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (National Hurricane Center, NHC) των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αγκάθα κατευθυνόταν χθες Τρίτη προς νότο, προς την πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις εκεί και αλλού στον μεξικανικό νότο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.