ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε αυτό το μέρος έχει να βρέξει 2 εκατομμύρια χρόνια – Είναι το πιο ξηρό μέρος στον πλανήτη

Δείτε που βρίσκεται

Σε αυτό το μέρος έχει να βρέξει 2 εκατομμύρια χρόνια  – Είναι το πιο ξηρό μέρος στον πλανήτη

Το πιο ξηρό μέρος στον πλανήτη ονομάζεται Dry Valleys και βρίσκεται στην Ανταρκτική. Στο συγκεκριμένο μέρος υπολογίζεται πως δεν έχει βρέξει εδώ και δυο εκατομμύρια χρόνια.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία βροχόπτωση σε αυτή την περιοχή που δεν είναι καθόλου μικρή, αφού έχει έκταση 4.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου δεν υπάρχει καθόλου νερό, πάγος ή χιόνι.

Ο νόμος για τον οποίο δεν υπάρχει καθόλου βροχή σε αυτή την περιοχή είναι οι άνεμοι Katabatic που έρχονται από τα βουνά και είναι τόσο γεμάτοι με υγρασία που η βαρύτητα τους τραβά προς τα κάτω και μακριά από τις πεδιάδες.

Το επόμενο πιο ξηρό μέρος στον πλανήτη, με βάση την ποσότητα βροχόπτωσης, είναι η έρημος Ατακάμα που βρίσκεται μέσα στα εδάφη της Χιλής και του Περού. Δεν υπάρχει κανένας παγετώνας που να φέρνει νερό στην περιοχή, οπότε υπάρχει πολύ λίγη ζωή στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ορισμένοι μετεωρολογικοί σταθμοί σε αυτήν την περιοχή δεν δέχονται βροχή εδώ και χρόνια, ενώ ένας άλλος σταθμός αναφέρει κατά μέσο όρο μόλις ένα χιλιοστό ετησίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.