ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συγκλονιστικό βίντεο: Μωρό εντοπίστηκε ζωντανό κάτω από τόνους πέτρες στο Αφγανιστάν

Ο φονικός σεισμός στο Αφγανιστάν άφησε πίσω του 2.400 νεκρούς

Συγκλονιστικό βίντεο: Μωρό εντοπίστηκε ζωντανό κάτω από τόνους πέτρες στο Αφγανιστάν

Ένα συγκλονιστικό βίντεο βλέπει το «φως» της δημοσιότητας το οποίο δείχνει τους διασώστες του Αφγανιστάν να ξεθάβουν κυριολεκτικά ένα μωρό κάτω από τόνους πέτρες το οποίο όμως είναι ακόμα ζωντανό.

Με πολύ προσεκτικές κινήσεις, οι άνθρωποι που το βρήκαν του βγάζουν τα χώματα και τις πέτρες από το πρόσωπο, τα μάτια και το στόμα, για να μπορέσει να πάρει ανάσα.

Δίπλα του είναι η νεκρή μητέρα του, που την ώρα του φονικού σεισμού των 6,3 Ρίχτερ το είχε αγκαλιά. Οι διασώστες φαίνεται να σηκώνουν το άψυχο χέρι της γυναίκας για να απεγκλωβίσουν το κοριτσάκι.

Τον Ιούνιο του 2022, σεισμός 5,9 βαθμών, ο οποίος ήταν ο πιο φονικός που είχε αντιμετωπίσει έως τότε το Αφγανιστάν σε περίοδο 25 ετών, είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους και είχε αφήσει πίσω του χιλιάδες άστεγους στην φτωχή επαρχία Πάκτικα, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα αυτή καταστροφή που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.400 ανθρώπους έρχεται τη στιγμή που το Αφγανιστάν υποφέρει ήδη από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, μετά την διακοπή της παροχής του μεγαλύτερου μέρους της ξένης βοήθειας μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.