Η κακοκαιρία «Ελπίς» έφερε πολικό ψύχος, χιόνι και ισχυρούς ανέμους – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έφερε πολικό ψύχος, χιόνι και ισχυρούς ανέμους – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Έφτασε στη χώρα μας με άγριες διαθέσεις η κακοκαιρία «Ελπίς». Για σήμερα, Κυριακή, αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαιτέρως χαμηλές.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας για σήμερα Κυριακή, προβλέπεται χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα πιθανά να είναι ισχυρές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις ενώ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές ως προς τη μέγιστη τιμή της τους -04 με -07 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός. Η ελάχιστη θερμοκρασία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ -06 και -08 βαθμών ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι -15 βαθμοί Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις με πρόσκαιρη εξασθένηση από αργά το απόγευμα, αναμένονται στην πρωτεύουσα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από – 01 έως -04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση, αναμένονται στην συμπρωτεύουσα. Από το απόγευμα οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν με αποτέλεσμα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ η έντασή τους θα αυξηθεί. Θερμοκρασία: Από -02 έως -03 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ στη συνέχεια αναμένεται γρήγορη βελτίωση. Οι νεφώσεις από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και αναμένονται χιονοπτώσεις, οι οποίες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7. Στα ανατολικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ενώ αναμένεται να ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από -03 έως -04 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία αναμένεται να είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Γρήγορα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στις Σποράδες, την Εύβοια και μέχρι τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες στις Σποράδες και την Εύβοια αναμένεται να είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνια και από το μεσημέρι αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα είναι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ από το βράδυ στις Σποράδες και την Εύβοια εκ νέου θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από -01 έως -07 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές σε ένταση. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καιρός: Προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Το απόγευμα η έντασή τους θα εξασθενήσει, ενώ από το βράδυ θα ενισχυθεί εκ νέου. Θερμοκρασία: Από -01 έως -04 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.