ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Έρχεται» νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Παρασκευής – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική (φώτο-βίντεο)

«Προς το απόγευμα βράδυ του Σαββάτου δεν αποκλείεται να δούμε να χιονίζει και πιο χαμηλά προς τα υπερβόρεια του νομού».

«Έρχεται» νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Παρασκευής – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική (φώτο-βίντεο)

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, προειδοποιεί για ένα νέο κύμα ισχυρής κακοκαιρίας το οποίο θα επηρεάσει περιοχές σχεδόν όλης της χώρας ενώ αναμένεται να πέσει και άλλο χιόνι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας «θα επηρεάσει τη χώρα μας από το βράδυ της Παρασκευής και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τις έντονες βροχές – καταιγίδες προς τα νότια τμήματα».

Προσθέτει, ακόμη, πως η αιτία της νέου κύματος είναι η κάθοδος πολικών αέριων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη που θα κινηθούν καθοδικά και θα αλληλοεπιδράσουν με άλλες θερμότερες και υγρότερες μάζες κοντά στις θαλάσσιες εκτάσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει και πάλι κακοκαιρία στην περιοχή μας.

Οι δύσκολες ημέρες θα είναι το Σάββατο και η Κυριακή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «από το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και ο νομός Αττικής όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις προς τα βόρεια ορεινά – ημιορεινά. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε απότομο λιώσιμο του χιονιού το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια. Προς το απόγευμα βράδυ του Σαββάτου δεν αποκλείεται να δούμε να χιονίζει και πιο χαμηλά προς τα υπερβόρεια του νομού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.