ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο «Ιανός» παίρνει τον δρόμο για το νοτιοδυτικό Αιγαίο παρά τις κραυγές τρόμου κυβέρνησης και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ

Ο «Ιανός» παίρνει τον δρόμο για το νοτιοδυτικό Αιγαίο παρά τις κραυγές τρόμου κυβέρνησης και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ

Συνεχίζει με μάλλον ήπια η κακοκαιρία «Ιανός» την πορεία της στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, χωρίς να έχει καμία σχέση με αυτά που περιγράφεται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που προφανώς εσκεμμένα τρομοκρατούν τους τηλεθεατές/αναγνώστες τους, αφού, πέρα από έντονους ανέμους και βροχές φυσιολογικές για την εποχή (πλην Κεφαλλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου που είχε έντονα φαινόμενα), δεν υπάρχουν κάποια άλλα αξιοσημείωτα γεγονότα.

Αυτό που δυσκόλεψε την κατάσταση σε περιοχές όπως η Κεφαλλονιά ήταν οι κρατικές υποδομές που για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν «για τα μπάζα»: Το νησί με μερικές έντονες βροχοπτώσεις έχει εδώ και 24 ώρες περίπου διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατά τα λοιπά με εξαίρεση μερικά ιστιοπλοϊκά που δεν άντεξαν την κακοκαιρία κι ενώ ήταν δεμένα στο λιμάνι και ελάχιστες περιοχές στις οποίες σπίτια πλημμύρισαν δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο.

Στην Αττική, στην οποία προέβλεπαν «καταποντισμό» τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προωθώντας το κλίμα του τρόμου που λανσάρει η κυβέρνηση, ήταν μια ηλιόλουστη μέρα και το ίδιο συνέβη στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Ο «Ιανός» ήδη έχει λάβει πορεία προς το νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Τι προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο. Αναλυτικά…

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες παροδικά αυξημένες το πρωί στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.