ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία μετά την κακοκαιρία εξπρές

Έρχονται ξανά 30αρια

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία μετά την κακοκαιρία εξπρές

Η κακοκαιρία που έπληξε την χώρα τις δύο προηγούμενες ημέρες ήταν ένα διάλειμμα στο πρώιμο καλοκαίρι αφού η θερμοκρασία θα ανέβει, τις επόμενες ημέρες, ξανά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποίησε την Παρασκευή (19/04) για νέα αλλαγή του καιρού μετά την κακοκαιρία, που έπληξε κατά κύριο λόγο τη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε: «Άστατος ο καιρός την Κυριακή (21/04) στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ενώ, τη Δευτέρα (22/04) και κυρίως την ερχόμενη Τρίτη (23/04), στα δύο θα χωριστεί η χώρα: Φθινόπωρο στα βόρεια με βροχές ενώ, αντίθετα, καλοκαίρι με θολούρα στην ατμόσφαιρα θα επικρατήσει στα νότια εξαιτίας μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης, με τη θερμοκρασία στη νότια Ελλάδα να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου! Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη!».

Ο καιρός έως την Τετάρτη (24/04) από την ΕΜΥ
Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και στη Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, στην κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία, στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, την Κυριακή (21/04), στα ορεινά της βορειοδυτικής – βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα νότια βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στη νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση, στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά, τη Δευτέρα (22/04), θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα, την Τρίτη (23/04), αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά σε νότιους νοτιοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.

Επίσης, στα δυτικά και στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά, τις πρωινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, την Τετάρτη (24/04), θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.