ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Η επόμενη μέρα στη Σητεία – Tο μηχάνημα καταγραφής όγκου νερού σταμάτησε να μετράει!

Μετράνε τις πληγές τους οι κάτοικοι

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Η επόμενη μέρα στη Σητεία – Tο μηχάνημα καταγραφής όγκου νερού σταμάτησε να μετράει!

Ακόμα και τα μηχανήματα στάθηκε αδύνατο να «μετρήσουν» τον όγκο του νερού που έπεσε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή της Σητείας, η οποία επλήγη επίσης από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κρήτη το Σάββατο.

Παραλίγο να παρασυρθεί από τον χείμαρρο

Κόβει την ανάσα το βίντεο από την Σητεία όπου δείχνει μια γυναίκα να προσπαθεί να μην παρασυρθεί από τον ισχυρό χείμαρρο. Οι φοβερές βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει τους του δρόμους της Σητείας σε παγίδες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα λέει ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, «το φαινόμενο που είχαμε στη Σητεία δεν ήταν μόνο ακραίο αλλά πρωτόγνωρο, δεν έχει ξαναγίνει».

Ενδεικτικό της πρωτοφανούς βροχόπτωσης ήταν πως «η μέτρηση από τον σταθμό στο αεροδρόμιο Σητείας είναι 1.778 χιλιοστά βροχής σε τέσσερις ώρες. Η βροχή που πέφτει μέσα σε πέντε χρόνια στη Σητεία έπεσε σε τέσσερις ώρες. Καταλαβαίνετε το τι ζημιές έχουν προκληθεί».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ακόμα και το ειδικό μηχάνημα που είναι εγκατεστημένο στο αεροδρόμιο Σητείας για την μέτρηση της ποσότητας βροχής, μετά τα 300 χιλιοστά, σταμάτησε να μετράει!

katastrofes-sitia
katastrofes-sitia3
katastrofes-sitia4

Ο κ. Ζερβάκης επισημαίνει ότι το μέγεθος της κατάστασης είναι αδύνατο να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες και θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν βοηθήσει η πολιτεία άμεσα καταστράφηκε ο τόπος».

Προβλήματα προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο και στην υδροδότηση, σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης για πάρα πολλές ώρες στην Σητεία, ενώ κάποιες τοπικές κοινότητες, όπως αυτή του Χαμεζίου έχει μείνει χωρίς ρεύμα και την Κυριακή.

1_3
siteia_2
Πλημμυρα-Σητεια-2
Πλημμυρα-Σητεια-3
Πλημμυρα-Σητεια-4

Η σφοδρή νεροποντή, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, σάρωσε τα πάντα. Δεν άφησε τίποτα όρθιο, με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες να προσπαθούν με το πρώτο φως της σημερινής ημέρας, να μαζέψουν ότι μπορούν, απορώντας για το πώς απο τη μια στιγμή στην άλλοι κινδύνεψαν να πνιγούν.

katastrofes-sitia4_0
katastrofes-sitia5
katastrofes-sitia6

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.