ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ουαλία: 9χρονο αγόρι βρήκε αμμωνίτη 200 εκατομμυρίων ετών σε παραλία (βίντεο)

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι το μέγεθός του και η ποιότητά του το καθιστούν ασυνήθιστο για την περιοχή

Ουαλία: 9χρονο αγόρι βρήκε αμμωνίτη 200 εκατομμυρίων ετών σε παραλία (βίντεο)

Ένας 9χρονος κυνηγός απολιθωμάτων ανακάλυψε το εύρημα της ζωής του όταν βρέθηκε μπροστά σε έναν αμμωνίτη 200 εκατομμυρίων ετών.

Ο Eli έκανε βόλτα με την οικογένειά του στην παραλία Llantwit Major στο Vale of Glamorgan στην Ουαλία, όταν εντόπισε το διατηρημένο μαλάκιο σε έναν βράχο.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι το μέγεθός του και η ποιότητά του το καθιστούν ασυνήθιστο για την περιοχή.

«Απλά καθόμουν και είδα πάνω και είπα: «”Θεέ μου, είναι μεγάλο”» είπε ο μαθητής, για τη στιγμή που έκανε τη σπουδαία ανακάλυψη.

Ο μικρός έχει συλλογή από μικροτέρα απολιθώματα, που οι γονείς του τα έχουν τοποθετήσει σε περίοπτες θέσεις ανά το σπίτι.

«Είναι ενδιαφέροντα και μου αρέσει το σχήμα και η υφή τους» εξήγησε το παιδί.

Ο αμμωνίτης που βρήκε ο 9χρονος χρονολογείται από την Ιουρασική περίοδο και αποτελείται από ένα μείγμα ασβεστόλιθου και λασπόλιθου.

Ο καθηγητής φυσικής γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Σουάνσι Dr Nick Felstead διευκρίνισε πως ο αμμωνίτης είναι «ένα είδος μαλάκιου που συγγενεύει στενά με τα χταπόδια, τα καλαμάρια και τις σουπιές» και έκανε λόγο για «σπάνιο εύρημα» για το Llantwit Major.

Ο πατέρας του Eli, Glenn Morris, ανέφερε πως ο γιος του βγαίνει συχνά για κυνήγι απολιθωμάτων, αλλά πιο κοντά στο σπίτι τους, στο Σουάνσι.

«Είμαστε πάντα κάπου κοντά στην ακτή, αυτή ήταν η πρώτη μας φορά εδώ, άρα ήταν η τύχη του πρωτάρη» σημείωσε και δήλωσε πως η αγάπη του μικρού για τα απολιθώματα προκύπτει από τον ίδιο.


«Όταν μεγάλωνα μου άρεσαν οι δεινόσαυροι και οι βράχοι, τα ίδια που αρέσουν και σε εκείνον. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι του το μετέδωσα».

Παρά την αγάπη του για την παλαιοντολογία, ο Eli ξεκαθαρίζει πως δεν επιθυμεί καθόλου να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα όταν μεγαλώσει. Όπως ένας κλασικός 9χρονος, θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.