«Έφυγε» ξαφνικά η βραβευμένη με Όσκαρ διάσημη τραγουδίστρια Ιrene Cara

Είχε τραγουδήσει τα τραγούδια Fame και Flashdance

«Έφυγε» ξαφνικά η βραβευμένη με Όσκαρ διάσημη τραγουδίστρια Ιrene Cara

«Έφυγε» από την ζωή η Irene Cara, η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδίστρια των ομώνυμων τραγουδιών των ταινιών Fame και Flashdance (το περιβόητο What a feeling), σε ηλικία 63 ετών, υπό «αδιευκρίνιστες αιτίες».

Ο εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε τον θάνατό της στο Eyewitness News. Η Irene Cara βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω εκ μέρους της οικογένειάς της τον θάνατο της Irene Cara», έγραψε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Judith A. Moose.

Η Cara εκπαιδεύτηκε στη μουσική, το χορό και την υποκριτική από παιδί και εμφανίστηκε στη σκηνή και στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων στο PBS και στο The Tonight Show του Johnny Carson, σε νεαρή ηλικία τη δεκαετία του 1970.

Η φήμη της εκτοξεύτηκε όταν πήρε μέρος στο μιούζικαλ Fame το 1980. Αρχικά είχε επιλεγεί ως χορεύτρια, αλλά στη συνέχεια ο ρόλος της Coco Hernandez γράφτηκε γι’ αυτήν και τραγούδησε το ομώνυμο τραγούδι.

Ήταν υποψήφια για δύο Grammy μετά το Fame, για την καλύτερη νέα καλλιτέχνιδα και για την καλύτερη γυναίκα ποπ τραγουδίστρια.

Στη συνέχεια κέρδισε ένα Grammy και ένα Όσκαρ το 1984 με το ομώνυμο τραγούδι του Flashdance, της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Jennifer Beals ως επίδοξη χορεύτρια.

Συνέχισε τη διπλή της καριέρα στην υποκριτική και τη μουσική, εμφανιζόμενη σε ταινίες όπως το D.C. Cab και το City Heat και σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Πρωταγωνίστησε σε θεατρικές παραστάσεις και σε μιούζικαλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η οικογένεια της Irene έχει ζητήσει ιδιωτικότητα καθώς επεξεργάζεται τη θλίψη της», έγραψε η Moose. «Ήταν μια πανέμορφα προικισμένη ψυχή της οποίας η κληρονομιά θα ζει για πάντα μέσα από τη μουσική και τις ταινίες της».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.