ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tony Cragg στο Μουσείο Μπενάκη και Chris Dercon στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Tony Cragg στο Μουσείο Μπενάκη και Chris Dercon στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Tony Cragg στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει απόψε Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στο Κτίριο της οδού Πειραιώς,μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στο έργο ενός από τους γνωστότερους σύγχρονους γλύπτες, του Βρετανού Tony Cragg. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Νοέμβριου 2015.

Την ημέρα των εγκαινίων (8.9.2015 ) στις 19.30, ο καλλιτέχνης θα μιλήσει για το έργο του, με αφορμή την πρώτη ατομική του έκθεση στην Ελλάδα. H ομιλία θα γίνει στο Κτίριο της Πειραιώς με ελεύθερη είσοδο.

Στο Μουσείο Μπενάκη ο Cragg παρουσιάζει 25 γλυπτά από ατσάλι, χαλκό, ξύλο, πέτρα και πλαστικό που συνομιλούν με την αφαίρεση και τελευταία όλο και περισσότερο και με τη φύση χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα, σκουπίδια ή ανακυκλώσιμα υλικά και υιοθετώντας τεχνικές όπως η συσσώρευση, η στοίβαξη ή η στρωματική διαβάθμιση αντικειμένων.

Chris Dercon στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

To Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί τον Chris Dercon, Διευθυντή της Tate Modern του Λονδίνου, σε μία ομιλία με θέμα «Το μουσείο του μέλλοντος» που θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00. O Chris Dercon είναι Διευθυντής της Tate Modern από το 2011 και υπεύθυνος για τη σύλληψη και την εκτέλεση του προγράμματος των εκθέσεων, καθώς και για την εκπροσώπηση της Tate στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ως Διευθυντής της Tate Modern από το 2011 συνέβαλε σημαντικά στο «άνοιγμα» της Tate σε διεθνή προγράμματα, στις παραστατικές τέχνες και στον κινηματογράφο, προσελκύοντας ευρύτερα κοινά. Κατά τη διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκε η επέκταση του κτιρίου και το άνοιγμα των Δεξαμενών ως μόνιμος χώρος για τις live παραστάσεις. Μετά το 2017 μια νέα πρόκληση «ανοίγεται» στην καριέρα του, καθώς θα αναλάβει τη θέση του Διευθυντή του Θεάτρου Volksbühne του Βερολίνου.

Γενική είσοδος: 5€, Φίλοι ΜΚΤ: είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, 19.00 – 20.30 (ώρα προσέλευσης από τις 18.00 )

Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης ηλεκτρονικά στο www.cycladic.gr

Με την εξόφληση του εισιτηρίου εξασφαλίζεται η θέση, διαφορετικά οι κρατήσεις ισχύουν μέχρι τις 18.30.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη της επόμενης έκθεσης σύγχρονης τέχνης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. πηγη: athinorama.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.