Γιώργος Καραγιάννης: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών ο σπουδαίος πιανίστας

Νικημένος από σπάνια μορφή καρκίνου, μας αποχαιρέτησε ο σπουδαίος πιανίστας

Γιώργος Καραγιάννης: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών ο σπουδαίος πιανίστας

Σε ηλικία μόλις 36 ετών «έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο διακεκριμένος Γρεβενιώτης πιανίστας, Γιώργος Καραγιάννης, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Ποιος ήταν

Ο Γιώργος Καραγιάννης, που είχε εμφανιστεί δίνοντας ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανία, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Ταϋλάνδη, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 11 ετών, στην πόλη των Γρεβενών, όπου γεννήθηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε συμμετάσχει σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, όπου και είχε διακριθεί, ενώ στη μουσική του σταδιοδρομία παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου κοντά σε διεθνούς φήμης έλληνες και ξένους μουσικούς όπως οι: Donald Weilerstein, Maxim Mogilevsky, Aglika Genova & Liuben Dimitrov, Mikhail Voskresensky, Jerome Rose, Elisabeth Kufferath, Winfried Rademacher, Hideyo Harada, Kemal Gekic´, Reinhard Becker, Viktor Chuchkov, Ákos Hernádi, Eugene Mursky, Svetlana Smolina, Johan van Beek, Eduard Zilberkant, Δόμνα Ευνουχίδου, Έλενα Μουζάλα, Γιώργος Χατζηνίκος.

Αποφοίτησε το 2009 από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην ειδίκευση πιάνου όπου έκανε και το μεταπτυχιακό, ενώ μετά την εισαγωγή του ως 1ος στον τομέα Konzertexamen (ανώτατες σπουδές σολιστικής ειδίκευσης στη Γερμανία) συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τρόσιγκεν (Staatliche Hochschule für Musik Trossingen). Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής δωματίου στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου (Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover) και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα συνοδείας Lied.

Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, παίζοντας με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της Δημόσιας Τηλεόραση και την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν και από τα ιδρυτικά μέλη της νεανικής μέταλ ροκ μπάντας Dark Nightmare.

Η σπάνια μορφή καρκίνου
Η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε πριν περίπου δύο χρόνια με τη διάγνωση μιας σπάνιας μορφή καρκίνου, την οποία και πάλεψε με γενναιότητα, καθώς κατάφερε αρχικά να την αντιμετωπίσει και να επιστρέψει στα αγαπημένα του πλήκτρα, κυκλοφορόντας μάλιστα και ένα δίσκο.

Παρόλα αυτά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε στα τέλη του καλοκαιριού και επέλεξε να γυρίσει με την αγαπημένη του σύζυγο βιολίστρια, Elisa van Beek στη πόλη όπου γεννήθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών, Ευαγγελίστριας της Θεοτόκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.