ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το κρυφό μήνυμα στα ελληνικά στη νέα «Justice League» – Ποιος είναι ο «Σκοτομήδης Δαρκέιδος» (βίντεο)

Το κρυφό μήνυμα στα ελληνικά στη νέα «Justice League» – Ποιος είναι ο «Σκοτομήδης Δαρκέιδος» (βίντεο)

Ο σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ έδωσε μια πρώτη εικόνα από τη νέα ταινία «Justice League» στην οποία η επιγραφή μας θύμισε έντονα Ελλάδα.

Πρόκειται για την εκδοχή του διάσημου σκηνοθέτη για την ταινία Justice League, όπως εκείνος ήθελε να την παρουσιάσει στους κινηματογράφους και η οποία, έπειτα από διαφωνίες του Σνάιντερ με την εταιρία παραγωγής δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Αντ’ αυτής, στους κινηματογράφους οι φανατικοί του κόσμου των υπερηρώων της DC παρακολούθησαν το 2017 ένα «αναμάσημα» των πλάνων της ταινίας με τους Batman, Superman και Wonder Woman, η οποία αποτέλεσε τεράστια εμπορική αποτυχία.

Το sneak peak που έδωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας Justice League
Η ταινία Justice League λοιπόν θα επιστρέψει, αυτή τη φορά όπως την οραματίστηκε ο σκηνοθέτης της, εξ ου και το περίφημο Snyder’s Cut, που συνοδεύει τη νέα μορφή της ταινίας. Σε 34 δευτερόλεπτα το απόσπασμα παρουσιάζει την Wonder Woman, την οποία υποδύεται ο Γκαλ Γκάντοτ, με ένα πυρσό να ανακαλύπτει τον απόλυτο κακό της ταινίας Darkseid.

Η ελληνική επιγραφή στην ταινία Justice League
Η εικόνα του φανταστικού ήρωα των κόμικ της DC, αποτυπώνεται σε μια τοιχογραφία με το όνομα να είναι γραμμένο στο κυριλλικό αλφάβητο. Αν και οι καταλήξεις δείχνουν ελληνική καταγωγή, η ανάγνωση των δύο λέξεων δύσκολα μπορεί να βγάλει νόημα για κάποιον ελληνόφωνο: «Σκοτομήδης Δαρκέιδος».


Στο κάτω μέρος της τοιχογραφίας διακρίνονται επίσης μια σειρά από λέξεις στα ελληνικά
Για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο θεατής μπορεί να παρακολουθήσει μια «φάσα» στο κάτω μέρος της εικόνας όπου ξεχωρίζουν και πάλι ελληνικά γράμματα, χωρίς και πάλι να είναι σίγουρο πως θα μπορούσε κανείς να βγάλει νόημα διαβάζοντας τις λέξεις.

Πρόκειται για έναν από τους «κακούς» στον κόσμο της DC, από τον πλανήτη Απόκολιπς. Η μόνη σύνδεση που μπορεί κανείς να εντοπίσει με οτιδήποτε το ελληνικό είναι η έμπνευση της ηρωίδας Wonder Woman, η οποία φέρεται να προέρχεται από τις Αμαζόνες. Η Wonder Woman, σύμφωνα με την ιστορία των περιοδικών κόμικ, ήταν εκείνη που κατάφερε να τον περιορίσει πριν καταλάβει όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, φαίνεται πως ένας από τους στόχους του Darkseid υπήρξε να ανακαλύψει την τοποθεσία των Ολύμπιων Θεών (όπως αποτυπώνονται φυσικά στην εκδοχή του αμερικανικού κόμικ) προκειμένου να τους ανατρέψει και να κλέψει τις δυνάμεις τους.

Πού θα δούμε τη νέα εκδοχή της ταινίας Justice League
Η νέα έκδοση της ταινίας, την οποία απαίτησαν οι φανατικοί των κόμικ, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα του HBO Max που εξασφάλισε τα δικαιώματα. Ο ηθοποιός Τζέισον Μομόα, που υποδύεται τον Aquaman στη σειρά σχολίασε για το κλιπ. «Το καλύτερο του να είμαι ο Aquaman είναι πως ο Ζακ Σνάιντερ με δημιούργησε ώστε να μπορώ να δω όλα αυτά τα εκπληκτικά πράγματα πριν από όλους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/CBlOrRjD7jF

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.