Πέθανε η Λουίζ Φλέτσερ – Η ραδιούργα νοσοκόμα Ράτσεντ στη «Φωλιά του κούκου»

Η Φλέτσερ πέθανε σε ηλικία  88 ετών στην Γαλλία όπου τα τελευταία χρόνια ζούσε

Πέθανε η Λουίζ Φλέτσερ – Η ραδιούργα νοσοκόμα Ράτσεντ στη «Φωλιά του κούκου»

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ που θα μείνει για πάντα στην ιστορία του κινηματογράφου ως η  Ράτσεντ, η αυστηρή και άκαμπτη προϊσταμένη νοσοκόμα στη ταινία «Στη φωλιά του κούκου».

Για τον ρόλο αυτό προτάθηκε για το Οσκαρ Α ρόλου και το κέρδισε, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Η Λουίζ Φλέτσερ γεννήθηκε στο Μπέρμινγκχαμ της Αλαμπάμα στις 22 Ιουλίου 1934 από κωφούς γονείς (ο πατέρας της ήταν επίσκοπος) και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα. Στην εφηβεία της  μετακόμισε στο Λος Αντζελες και δούλεψε περιστασιακά ως ρεσεψιονίστ παίρνοντας παράλληλα μαθήματα υποκριτικής. Η δουλειά της στην τηλεόραση αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας του 1950 αλλά το 1963 διέκοψε τις εμφανίσεις της προκειμένου να μεγαλώσει τα δύο παιδιά που απέκτησε με τον σύζυγό της, παραγωγό Τζέρι Μπρικ (χώρισαν το 1978).

Μια δεκαετία αργότερα, στα 40 της, η Φλέτσερ επέστρεψε στο θέαμα και χάρη στην ερμηνεία της στην γκανγκστερική ταινία εποχής «Κλέφτες σαν κι εμάς» (1974) του Ρόμπερτ Ολτμαν, απέσπασε την προσοχή του Τσέχου Μ. Φόρμαν που την επέλεξε για τον ρόλο της νοσοκόμας στη «Φωλιά του κούκου». Ωστόσο, μετά τον θρίαμβο της σε αυτή την ταινία, η Φλέτσερ δεν κατάφερε ποτέ να βρεθεί σε κάτι ανάλογης αξίας. Ανάμεσα στις ταινίες της που ξεχωρίζουν είναι τα θρίλερ «Θύελλα στον εγκέφαλο» (1983), «Λουλούδια στη σοφίτα» (1987), «Ο παίκτης»  και «Σταρ Τρεκ: Διαστημικός σταθμός 9» (1993).

Η σημαντικότερη δουλειά της παρέμεινε στην τηλεόραση. Το 1996 προτάθηκε για το ΕΜΜΥ για την σειρά «Picket fences» και το 2004 η σειρά «Joan of Arcadia» την οδήγησε και πάλι στα ΕΜΜΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί τέλος, ότι στα Οσκαρ του 1976, η Φλέτσερ κλείνοντας τον ευχαριστήριο λόγο της μίλησε στη γλώσσα της νοηματικής λέγοντας: «Στη μητέρα  και τον πατέρα μου, θέλω να πω ευχαριστώ που με έμαθαν να ονειρεύομαι. Βλέπετε το όνειρό μου να γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.