ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δημοσκοπήσεις «για τα φίδια»: Τι θα γίνει αν στις εκλογές νικήσει μεν η ΝΔ αλλά με «βραχεία κεφαλή» ή επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ποσοστά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δημιουργούν ποινικές ευθύνες για χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος

Δημοσκοπήσεις «για τα φίδια»: Τι θα γίνει αν στις εκλογές νικήσει μεν η ΝΔ αλλά με «βραχεία κεφαλή» ή επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Προβληματισμό δημιουργούν πλέον οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που επιμένουν να δημοσιεύουν «έρευνες» που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές έρευνες πρόθεσης ψήφου των πολιτισμένων χωρών, οι οποίες βασίζονται σε ποσοστό 90% σε ερωτηματολόγια που τίθενται από διαδικτυακές εφαρμογές, κινητή τηλεφωνία και προσωπικές συνεντεύξεις.

Στην Ελλάδα επιμένουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να παίρνουν τηλέφωνο στα… σταθερά τηλέφωνα των σπιτιών που σπάνια χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα, ειδικά στα αστικά κέντρα, από τις ηλικίες 17-50 ετών  και βγάζουν διάφορα απίθανα αποτελέσματα!

Εν προκειμένω, καλούν στα σπίτια, το σηκώνουν οι ηλικιωμένοι (κατά κανόνα από κατάλογο πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ αριθμών) και τα αποτελέσματα, τα βλέπουμε.

Σήμερα η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, 5-8 μονάδες  (!) επίσης εμφανίστηκε εδώ και μία εβδομάδα ένα κόμμα θεολόγων (!) το οποίο παίρνει 1,3% (!) ή η Πλεύση Ελευθερίας της εξαιρετικά συμπαθούς, πλην ανύπαρκτης πολιτικά, Ζωής Κωνσταντοπούλου που της δίνουν το 2,5% στην εκτίμηση ψήφου! 

Είναι χαρακτηριστική η δημσκόπηση της Metron Analysis που (στα σοβαρά) δίνει τη Νέα Δημοκρατία στο 36,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 28%, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 7,4%, η Ελληνική Λύση να μπαίνει οριακά στη Βουλή με 3,3%, στο 4,4% το ΜέΡΑ 25, στο 2,5% και παλεύει για τη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας, στο 1,3 η Εθνική Δημιουργία και 1,1% Νίκη!

Μετά από τα 13 κόμματα που τέθηκαν εκτός εκλογών, δηλαδή, με διάφορους τρόπους, οι ψηφοφόροι που έμειναν κομματικά άστεγοι αποφάσισαν να ψηφίσουν… ΝΔ, Πλεύση Ελευθερίας και τους θεολόγους της Νίκης και των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων!

Το ερώτημα είναι αν το βράδυ των εκλογών «σβήσουν τα φώτα» και η  διαφορά της ΝΔ είναι οριακή ή ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά (γιατί όπως θα δούμε το βράδυ των εκλογών και αυτό το ενδεχόμενο είναι υπαρκτό), τι θα γίνει με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων;

Γιατί, άλλο λανθασμένη έρευνα και άλλο προσπάθεια δημιουργίας πολιτικού κλίματος εδραζόμενη σε, πρακτικά, πλαστά στοιχεία.

Κι επειδή εμάς μας αρέσει να μιλάμε με συγκεκριμένα δεδομένα, οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ακόμα και με τη ΝΔ μπροστά, αλλά με διαφορά 3% και κάτω, θα δημιουργεί αυτόματα ζητήματα απόπειρας νόθευσης των εκλογών για τους δημοσκόπους.

Γιατί δεν γίνεται μία εβδομάδα πριν τις εκλογές να υποστηρίζεις ότι προηγείται ένα κόμμα 8% και στην κάλπη να προηγείται μόλις 3%

Πάντως, ούτε στο εσωτερικό της ΝΔ είναι κάποιοι ευχαριστημένοι από αυτές τις «δημοσκοπήσεις» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας: Θεωρούν ότι δημιουργούν κλίμα εφησυχασμού, εντελώς αβάσιμα, σε μεγάλο μέρος των εν δυνάμει ψηφοφόρων.

Οι οποίοι πιστεύουν στην άνετη εκλογική νίκη με διαφορά ανάλογη του 2019, βάσει των απίθανών δημοσκοπήσεων και μπορεί καν να μην μπουν στο κόπο να ψηφίσουν! Και επειδή ξέρουν ότι κάπου 150.000 ψήφοι, σχεδόν το 2,2,5%, θα κρίνουν το αποτέλεσμα και την ποιότητα του αποτελέσματος σε ότι αφορά τις μετεκλογικές εξελίξεις, δεν είναι καθόλου χαρούμενοι με αυτούς στο κόμμα που «πουσάρουν» τα ποσοστά μέχρις αυτού του σημείου.

«Το ζήτημα είναι να πάει όλος ο κόσμος μας και να ψηφίσει στις κάλπες», έλεγε παλιό, σοβαρό στέλεχος, του κόμματος. «Όχι να αποκοιμηθούν και το πρωί της Κυριακής να μην πάνε να ψηφίσουν γιατί νομίζουν ότι είμαστε πολύ μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.