ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γιατί οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Global Ecology and Biogeography

Γιατί οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες

Ένας από τους πιο συχνούς μικροκαυγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια, είναι οι τσακωμοί για την θέρμανση, αφού συνήθως οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άντρες, οπότε αναζητούν ένα πιο θερμό μέρος.

Με βάση νέα μελέτη, πρόκειται για ένα «δώρο» της φύσης προς τον άνθρωπο, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιείται σωστά.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι σε όλο το ζωικό βασίλειο -τόσο σε θηλαστικά, όσο και σε πτηνά- παρατηρείται το φαινόμενο τα θηλυκά να κρυώνουν περισσότερο από τα αρσενικά.

Έτσι, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτό γίνεται, ώστε το ζευγάρι να πάρει μια μικρή απόσταση μεταξύ του, με στόχο να νιώσει ηρεμία και γαλήνη, ώστε να σταματήσουν τυχόν προστριβές και εντάσεις.

Χαρακτηριστικά, ο Δρ Eran Levin αναφέρει ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες αισθάνονται τη θερμοκρασία διαφορετικά. Αυτή η διαφορά στη θερμική αίσθηση δεν προέκυψε για να μπορούμε να μαλώνουμε με τους συντρόφους μας για τον κλιματισμό, αλλά μάλλον το αντίθετο».

«Από εξελικτική άποψη, ο σκοπός είναι να κάνει ένα ζευγάρι να πάρει κάποια απόσταση, έτσι ώστε κάθε άτομο να μπορεί να απολαμβάνει λίγη γαλήνη και ηρεμία», προσθέτει στη συνέχεια.

Μάλιστα, τονίζει ότι «η μελέτη μας έδειξε ότι το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό για τον άνθρωπο. Παρατηρείται μεταξύ πολλών ειδών πτηνών και θηλαστικών. Τα θηλυκά προτιμούν ένα πιο ζεστό περιβάλλον από τα αρσενικά και σε ορισμένες στιγμές αυτές οι προτιμήσεις προκαλούν διαχωρισμό μεταξύ των δύο φύλων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Global Ecology and Biogeography και αναφέρει επίσης ότι ο συγκεκριμένος διαχωρισμός μεταξύ αρσενικών και θηλυκών μειώνει τον ανταγωνισμό για τους πόρους στο περιβάλλον και κρατά μακριά τα αρσενικά που μπορεί να είναι επιθετικά και να θέτουν σε κίνδυνο τα μωρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.