ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Μαύρο» στον Κ.Μητσοτάκη, αποχή ή μικρά κόμματα ο «νικητής»; – Ο λόγος της παρέμβασης Η.Κασιδιάρη λίγο πριν τις εκλογές

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας κάνει «ανοίγματα» προς ψηφοφόρους που δεν ανήκουν στο χώρο της αριστεράς

«Μαύρο» στον Κ.Μητσοτάκη, αποχή ή μικρά κόμματα ο «νικητής»; – Ο λόγος της παρέμβασης Η.Κασιδιάρη λίγο πριν τις εκλογές

Λιγότερο από δύο ημέρες απέμειναν για τις εκλογές του Μαΐου και η ώρα της αλήθειας έφτασε, καθώς σύντομα θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο «νικητής» και ο ποιος ο ηττημένος, αλλά και εάν τελικά θα οδηγηθούμε σε δεύτερες κάλπες τον Ιούλιου. 

Από την ημέρα που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος -και κυρίως μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου σε 13 κόμματα- έχει εκτοξευθεί το ποσοστό του «άλλου κόμματος» και των αναποφάσιστων, κάτι που δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών ή δεν έχει επιλέξει μέχρι στιγμής που θα ρίξει τη ψήφο του, είτε θα τη ρίξει σε ένα από τα μικρά κόμματα, που πιθανότατα δεν θα μπουν στη Βουλή.

Ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, γι’ αυτό συμβαίνει και το προαναφερθέν φαινόμενο, είναι οργισμένο με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και θέλει να φύγει από την ηγεσία της χώρας, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ή κάποιο άλλο κόμμα που πιθανότατα θα μπει στη Βουλή (ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25) και γι’ αυτό είτε δεν γνωρίζει τις θα ψηφίσει (σσ. οι περισσότεροι θα πήγαιναn προς το κόμμα του Η.Κασιδιάρη), είτε έχει βρει κάποιο άλλο μικρό κόμμα, το οποίο τον κέρδισε με το πρόγραμμά του.

Ο νικητής των εκλογών μπορεί να είναι ένας από τους τρεις: Το «μαύρο» στον Κ.Μητσοτάκη, δηλαδή να έχουμε κυβέρνηση χωρίς τη Νέα Δημοκρατία και αυτό επί της ουσίας μπορεί να γίνει αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αποχή, η οποία πιθανότατα θα ευνοήσει στο τέλος της ημέρας τη ΝΔ και η ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων, που είναι ένα «δίκοπο» μαχαίρι, καθώς αυτή τη στιγμή δύσκολα θα μπει κάποιο από τα άλλα κόμματα στη Βουλή και έτσι πιθανότατα θα ενισχυθεί η ΝΔ (αν ωστόσο υπάρξει ένα έβδομο κόμμα που θα εισέλθει στο Κοινοβούλιο, τα πράγματα αλλάζουν αρκετά). 

Γι’ αυτό το λόγο και ο Ηλίας Κασιδιάρης λίγες ημέρες πριν τις εκλογές έδωσε «γραμμή» προς τους ψηφοφόρους του για «μαύρισμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τους ζήτησε να πάνε όλοι να ψηφίσουν και αν μην επιλέξουν μια σειρά από μικρότερα κόμματα (ΕΑΝ, Πλεύρη Ελευθερίας, Δημιουργία Ξανά και το ΝΙΚΗ). 

Η εντολή του Ηλία Κασιδιάρη ήταν ξεκάθαρη. Δεν πρέπει ο «νικητής» των εκλογών 2023 να είναι η αποχή, ούτε η ενίσχυση κομμάτων, τα οποία ο ίδιος τα θεωρεί «λαγούς» της κυβέρνησης.

Ήταν μια εντολή της γραμμής, από τα «δύο κακά, ας επιλέξουμε το λιγότερο κακό», κάτι που φαίνεται να εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα άμεσα να κάνει κάλεσμα και προς τους ψηφοφόρους της «σκληρής» δεξιάς, αλλά και προς τους Νεοδημοκράτες που τα τελευταία χρόνια έχουν αγανακτήσει με την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, μην ξεχνάμε ότι για τους τελευταίους υπήρξε η μεταγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ένας πολιτικός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αριστερός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ποιος εν τέλει θα είναι ο «νικητής» των εκλογών και ποιος θα συμμαχήσει με ποιον θα το μάθουμε μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο η κίνηση του Ηλία Κασιδιάρη μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα, μην ξεχνάμε ότι καλώς ή κακώς αναφερόμαστε σε ένα ποσοστό κοντά στο 12%, το οποίο ανήκει στην δεξιά και δεν βρίσκει μέχρι σήμερα κάποιο κόμμα να το εκφράζει. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.