ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Boeing: «Πετάει» στο δρόμο τους υπαλλήλους της – «Εμβολιαστείτε αλλιώς απολύεστε»

Boeing: «Πετάει» στο δρόμο τους υπαλλήλους της – «Εμβολιαστείτε αλλιώς απολύεστε»

H εταιρεία Boeing, ετοιμάζεται να «πετάξει» στο δρόμο χιλιάδες υπαλλήλους της, καθώς τους έδωσε χρονικό περιθώριο μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου για να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα απολυθούν!

Όπως αναφέρει το Reuters, το εσωτερικό υπόμνημα εστάλη χθες από την διοίκηση της εταιρείας ενημερώνοντας τους 125 χιλιάδες υπαλλήλους της ότι θα πρέπει να κάνουν τον εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, διαφορετικά δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στον όμιλο.

«Η συμμόρφωση με αυτές τις απαιτήσεις είναι προϋπόθεση για την εργασία», διευκρινίζει το σχετικό υπόμνημα της Boeing, όπως γράφει η εφημερίδα «The Seattle Times».

«Οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτές τις απαιτήσεις έως τις 8 Δεκεμβρίου, ενδέχεται να απολυθούν από την εταιρεία», προσθέ5ει.

Η κίνηση αυτή αφορά περίπου 125.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, περίπου 57.000 από αυτούς στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να ζητήσουν να εξαιρεθούν «λόγω αναπηρίας ή θρησκευτικής πίστης», αλλά όσοι έχουν λάβει τέτοια απαλλαγή θα πρέπει να «υποβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε τεστ COVID και να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα όταν τους ζητηθεί», ανέφερε η εταιρεία.

Για να δικαιολογήσει την κίνησή της, η Boeing έσπευσε να υποστηρίξει ότι είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τα εκτελεστικά διατάγματα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο.

Πάντως, πολλές μεγάλες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ έχουν προβεί σε ανάλογες κινήσεις συμπεριλαμβανομένων των Walmart, Ford, Microsoft, Google και Facebook.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «CNBC», υπάρχουν εργαζόμενοι της Boeing που αντιτίθενται σθεναρά στον εμβολιασμό, αν και δεν είναι σαφής ο αριθμός τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία, πάντως, αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.