ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απόδραση των Αθηναίων από τη «νεκρή» πόλη: Ουρές και εκνευρισμός στα διόδια (φώτο)

Απόδραση των Αθηναίων από τη «νεκρή» πόλη: Ουρές και εκνευρισμός στα διόδια (φώτο)

Όσοι Αθηναίοι μπορούν, «δραπετεύουν» από τη «νεκρή» πόλη τους και πάνε όπου μπορούν στην επαρχία, φοβούμενοι ότι η κυβέρνηση θα επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν θα μπορέσουν να διαφύγουν.

«Κομφούζιο» επικράτησε στα διόδια σήμερα το μεσημέρι αφού οι Αθηναίοι βλέπουν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υιοθέτηση πιο σκληρών περιοριστικών μέτρων και προσπαθούν με κάθε μέσο να διαφύγουν, αφού σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να «αποκλειστούν» στην Αθήνα.

Μάλιστα, πολλοί κατέφυγαν και στα νησιά τους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να επιβάλλει περιορισμό στις μετακινήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες όλο ένα και πληθαίνουν οι φήμες πως θα επιβληθεί ολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς δουλειά και γνωρίζουν πως μια καραντίνα στην πόλη θα είναι «εφιαλτική», αφού δεν θα μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα (που πολλοί ερμήνευσαν ως προπομπό αυστηρότερων μέτρων), όσο και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας έστειλαν, χθες, ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ταξιδέψουν.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι από τη συμπεριφορά των πολιτών αυτό το Σαββατοκύριακο θα κριθεί αν η κυβέρνηση θα λάβει περαιτέρω μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, κάτι που ενέτεινε το άγχος των πολιτών:

«Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα.

Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις», πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε με οργή και στους… ταξιδιώτες στα νησιά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.