«Χάος» στη Γερμανία με τη νέα απεργία στα τρένα

Το συνδικάτο ζητεί αύξηση μισθών κατά 12% και τουλάχιστον 650 ευρώ σε διάστημα 12 μηνών

«Χάος» στη Γερμανία με τη νέα απεργία στα τρένα

Σχεδόν όλα τα τρένα στη Γερμανία παρέμεναν σήμερα (21/4) το πρωί ακινητοποιημένα εξαιτίας των νέων απεργιών και των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούν οι σιδηροδρομικοί με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Λόγω της απεργίας στα τρένα η διαχειρίστρια εταιρεία στην Γερμανία «αποφάσισε να διακόψει τις υπηρεσίες», με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού, εξήγησε ο Αχίμ Στράους εκπρόσωπος της εταιρείας Deutsche Bahn μιλώντας από τον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου που ήταν σχεδόν άδειος. Περισσότεροι από 15.000 εργαζόμενοι σε 50 εταιρείες του τομέα απάντησαν στην έκκληση για απεργία, σύμφωνα με το συνδικάτο των σιδηροδρομικών EVG που εκπροσωπεί 230.000 εργαζόμενους.

Η προειδοποιητική απεργία, που αναμένεται να διαρκέσει ως τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας), έχει στόχο «να αυξήσει την πίεση στους εργοδότες», την ώρα που το συνδικάτο βρίσκεται σε συζητήσεις για αυξήσεις μισθών, δήλωσαν σήμερα η Κοζίμα Ινγκεσάου και ο Κρίστιαν Λόροχ, δύο υπεύθυνοι του EVG για τις διαπραγματεύσεις αυτές.

Το συνδικάτο ζητεί αύξηση μισθών κατά 12% και τουλάχιστον 650 ευρώ σε διάστημα 12 μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του πληθωρισμού στην αγοραστική δύναμη των σιδηροδρομικών.

Η απεργία αυτή είναι «ανώφελη», εκτίμησε ο Στράους, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα προβλήματα στην κυκλοφορία των τραίνων αναμένεται να συνεχιστούν και μετά το πέρας της απεργίας, προειδοποίησε η Deutsche Bahn σε ανακοίνωσή της.

Η προηγούμενη απεργία των σιδηροδρομικών στις 27 Mαρτίου είχε προκαλέσει παράλυση στις μεταφορές, περιλαμβανομένων των αεροδρομίων, για 24 ώρες. Η απεργία αυτή είχε πραγματοποιηθεί έπειτα από έκκληση του EVG και του συνδικάτου Verdi που εκπροσωπεί περίπου 2,5 εκατ. εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Το Verdi βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση εδώ και πολλές εβδομάδες. Αυτές αναμένεται να επαναληφθούν αύριο Σάββατο με στόχο να υπάρξει συμφωνία για τους μισθούς.

Οι απεργίες των μισθωτών έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία – από τους εργαζόμενους στα σχολεία, τα νοσοκομεία ως αυτούς στα ταχυδρομεία να προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πληθωρισμός στη χώρα έφτασε το 7,4% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά 22,3%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.