Ποιοι νεκροί είναι πιθανότερο να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους;

Απαντήσεις από τον ψυχολόγο David G. J. Fontana

Ποιοι νεκροί είναι πιθανότερο να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους;

Ο David G. J. Fontana FBPsS ήταν Βρετανός ψυχολόγος, παραψυχολόγος και συγγραφέας. Μέσα από την βιβλιογραφία του δίνει απαντήσεις και σε θέματα μεταφυσικής επικοινωνίας.

Ο ίδιος έχει πει σχετικά με το ποιοι νεκροί επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους που μένουν πίσω: «Πιστεύω πως τα άτομα που όσο είναι ζωντανά ενδιαφέρονται για το πεδίο της μεταφυσικής επικοινωνίας και ψάχνουν απαντήσεις, είναι πολύ πιθανότερο να προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν και να αποδείξουν μετα τον θάνατό τους οτι η ψυχή επιβιώνει. Επίσης υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις νεκρών που επιλέγουν να επικοινωνήσουν μετα-θάνατον:

– όταν υπάρχει έντονη συναισθηματική ανάγκη από μεριάς νεκρών γιατί ο δικός τους άνθρωπος περνάει ίσως μια δυσκολία

– όταν εκκρεμεί κάποια υπόθεση που δεν ολοκλήρωσαν πριν πεθάνουν

– όταν επιθυμούν να ρίξουν φως στις συνθήκες θανάτου τους

Αυτά μπορεί να αποτελέσουν κίνητρα για τα πνεύματα ώστε να έχουν οργανική μεταφυσική επικοινωνία -E.V.P- με τον κόσμο των ζωντανών».

Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ένα πνεύμα επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικών συσκευών;

David Fontana: «Όταν μια άϋλη οντότητα, ένα πνεύμα , έρχεται σε επαφή με τον κόσμο των ζωντανών μέσω κάποιου μέντιουμ είναι πολύ πιθανό να έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει μέχρι ενός σημείου το μυαλό του διάμεσου-δέκτη. Έτσι υποτίθεται πως το πνεύμα στέλνει στο μέντιουμ κάποιες πληροφορίες.

Εμείς δεν έχουμε τρόπο ελέγξουμε εάν εκείνη την στιγμή το μέντιουμ μας λέει αλήθεια ή ψέματα, ούτε έχουμε κάποιο χειροπιαστό σημάδι οτι πράγματι επικοινωνεί με ένα πνεύμα. Το πρωτοποριακό στοιχείο της E.V.P, δηλαδή της μεταφυσικής επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικών συσκευών, είναι ότι τα μηνύματα που στέλνουν οι άυλες οντότητες επηρεάζουν τον τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Αυτό σημαίνει οτι το όποιο μήνυμα λαμβάνουμε είναι ακριβές, ορατό και τα όσα ακούμε είναι ακριβώς αυτά που θέλει να μας πει η οντότητα, χωρίς τις προσωπικές αντιλήψεις του δέκτη. Ουσιαστικά ξεφεύγουμε εντελώς από το πρότυπο του ανθρώπου με “πνευματικές ικανότητες” που μεταφέρει μηνύματα νεκρών στους ζωντανούς. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, διότι το μυαλό του διάμεσου δεν συμμετέχει καθόλου στη διαδικασία της επικοινωνίας».

«Προσοχή : η επικοινωνία με πνεύματα δεν είναι παιχνίδι»

«Πάντα προειδοποιώ τους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ασχολούνται με οποιδήποτε ζήτημα παραψυχολογίας. Επιπλέον τα άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα καλό θα είναι να απέχουν από οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις τυχαίων ηχητικών φαινομένων που δημιούργησαν προβλήματα σε αυτούς που έλαβαν τα μηνύματα. Πρέπει να καταλάβουμε πριν ανοίξουμε το δίαυλο επικοινωνίας, οτι δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει στον καθένα αφού πεθάνει. Ίσως αυτό που θα μάθουμε να μην μας αρέσει καθόλου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.